Orhan, Esnaflar mağdur oluyor, bu konuda düzenleme bekliyoruz!

Başkan Orhan, “Sicil konusunda çok fazla mağdur esnaflarımız mevcut. Bu konuda cumhurbaşkanımızdan düzenleme bekliyoruz, istiyoruz.”dedi.

Bazı esnafların sicillerinin bozuk olmasından dolayı kredi kullanamadığına dikkat çeken Orhan, “Bu konuda çok fazla mağdur esnaflarımız mevcut. Bu konuda da bir düzenleme bekliyoruz. Esnaflarımız kredi kullanamadığı için bankalardan geri dönüyor, mağdur oluyorlar. Bu sorun giderilmesi konusunda destek bekliyoruz.”diye konuştu. 

“Esnaflarımız için can suyu oldu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda açıklamış olduğu düşük faizli kredi hakkında konuşan Halit Orhan şunları söyledi, “Tabi bu esnaflarımız için güzel bir sürpriz oldu. 

Her zaman vatandaşımızın ve esnafımızın yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Esnaflarımız kredilerini Halk Bank aracılığıyla yüzde 7,5 faiz oranıyla kullanabilecekler. Bilindiği üzere özel bankalarda kredi faizleri çok yüksek. Bu uygulama güzel oldu. Sağolsun cumhurbaşkanımızda zaman zaman bu tarz açıklamalar yapıyor. Esnaflarımıza can suyu oluyor.

İnşallah esnaflarımız bunu kötü niyetli kullanmazlar. Bazın esnaflarımız bu tarz kredilerle işine yatırım yapmak yerine farklı alanda kullanıyorlar. Buradan esnaflarımızı uyarıyoruz. Lütfen kredilerimizi bilinçli bir şekilde kullanalım. İhtiyacı olan esnaflarımız krediye başvursunlar.”