Antalya’da gezilecek yerler!

İşte Antalya’nın gezilecek seçkin yerleri…

Antalya Müzesi 

Antalya Müzesi, tarihi değerlerin yeterince farkında olmayanlar için ders niteliğinde bir müze. Birinci Dünya Savaşı sonrasında İtalyanların bölgedeki tarihi eserleri topladığını gören Öğretmen Süleyman Fikri Erten, kişisel çabalarıyla birçok eserin yurdumuzda kalmasını sağlamış.

Aziz (St.) Nikolaos Anıt Müzesi

Ülkemizin Akdeniz kıyılarında önemli bir Lykia kenti olan Patara’da doğan ve bütün dünyanın Noel Baba olarak tanıdığı Aziz Nikolaos, Myra’da yaşamış ve orada ölmüştür. Aziz Nikolaos’un hikayesi ise şöyle; M.S. 300 yılı civarında, Patara kenti refah içindeyken, orada yaşayan zengin bir buğday tüccarının oğlu olur ve ona Nikolaos adını verir. Doğduğunda ana-babasının dualarının ve sundukları adakların bir meyvesi, göğün hediyesi ve fakirlerin kurtarıcısı olarak dünyaya geldiğine inanılır.

Konyaaltı Plajı

Antalya’nın en popüler halk plajlarındandır. İçerisinde şezlong ve şemsiye kiralaması için para ödemeniz dışında başka bir ücrete tabii tutulmuyorsunuz. Temiz denizi, altın rengi kumsalları sayesinde dilediğiniz gibi yüzebilecek ve plajın tadını çıkarabileceksiniz.

Phaselis Plajı

Antalya’nın batı kıyılarında olan Phaselis Plajı, siz ve çocuklarınız için en uygun plajlardan. Diğer plajlara göre daha sığ ve temiz olan plaj, çocuklarınız için daha güvenli bir yüzme ortamı oluşturmakta. Batı kıyılarında gidebileceğiniz en güzel plajlardan Phaselis’i ziyaret etmenizi öneririz.

Kleopatra Plajı

Antalya’nın en meşhur plajlarından olan Kleopatra Plajı, sarı kumlarıyla ünlü oldukça geniş bir plaj. 2 km uzunluğundaki bu plajın adı, güzelliğiyle tanınan Kleopatra’nın bu kıyıdan denize girip, banyo yaptığı efsanesinden gelmiştir. 

Korsanlar Mağarası

Alanya Kalesi’nin yer aldığı yarımadanın altında bulunan mağaraya, sadece tekneler ile girilebilir. Korsanlar Mağarası’nın ünü, savaştan elde ettikleri ganimetleri ve kızları bu mağarada saklamasından gelmektedir.

Damlataş Mağarası

Çok sayıda sarkıt ve dikitler bulunan mağaranın şöyle bir özelliğinden bahsedilmektedir; bir gazetede 2. Dünya Savaşı’nda atılan gaz bombalarından kaçan askerlerin mağaraya sığındıkları ve içlerinden astımı olanların şifa bulduklarına dair bilgileri okuyan Galip Dere sayesinde birçok doktor ve kimyagerin araştırmaları sonucu mağaranın astım hastalığına iyi geldiği tespit edilmiştir.

Oymapınar Gölü

Manavgat’a kadar gittiyseniz, barajın arkasında saklı eşsiz bir güzelliğe sahip Oymapınar Gölü’nü de mutlaka görmelisiniz. Gölde isterseniz tekne turlarına katılabilir ya da yüzebilirsiniz.

Kekova Koyu 

2.yy’da meydana gelen deprem sonrası denize batmış bir kent Dolichiste… Kazı yapılmadığından dolayı şehrin tarihi hakkında bir bilgi bulunmuyor. Antik döneme ait yapıların denize battığını görmek mümkün. 

Korsan Koyu

Korsan Koyu, hem mavisiyle denizin tadını çıkarabileceğiniz hem yeşili ile ormanlık alanlarında kamp yapabileceğiniz tatil imkanı sunuyor. Hep keyif olmaz biraz da tarihi keşfedelim. Burada tarihi Likya yolunda yürüyebilir, Gelidonya Feneri’ne tırmanabilirsiniz.