Güveçte haşhaşlı çörek tarifi!

Malzemeler;    - Şeker - Yumurta - Tereyağı - Kuru maya - Ilık süt - Un   İç harcı için:   - Haşhaş ezmesi - Sıvı yağ - Şeker   Yapılışı;    Ilık sütün içerisine toz şeker ve mayayı ilave ederek çırpın.    Ardından içerisine yumurta, eritilmiş tereyağını ilave edip yeniden karıştırın. Üzerine un ilave ederek yoğurun.    Hamurları streç filmle kapatarak oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.   Hamurunuzu eşit bezelere bölün. Hafif unlanmış tezgahın üzerinde hazırladığınız bezeleri 1 cm kalınlığında açın.    Her kata harç sürecek şekilde kat kat dizin en üst katını pizza dilimler gibi çizik atın.   180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.