Pirinç pilavının püf noktaları!

2 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Pirinci su ile yıkayın. Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak suyunu süzün. 

Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun. 

Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin. 
Son olarak tuzu ekleyin.

Pilavımızı kapağı kapalı bir şekilde yüksek ateşte pişmeye bırakın.
Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirin.

Pişen pilavını ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın.

Pilavı 10-15 dakika dinlendirin.