Salamura zeytin nasıl yapılır?

Malzemeler

1 kilo taze yeşil zeytin

1 lt su

2 çorba kaşığı kaya tuzu

1 adet limon 

1 adet limonun suyu

2 adet defneyaprağı

1 çay bardağı zeytinyağı

Yeteri kadar taze asma yaprağı

Zeytinleri sert bir zemin üzerinde taşla yada tahta çekiçle çok fazla ezmeden kırın.

Bol su içine koyun.

Suyunu ilk on gün her gün on günden sonra 2,3 günde bir değiştirin yaklaşık 2-3 hafta sonra bir tane zeytini yiyerek tadına bakın.

Acısı giden zeytinleri büyük cam kavanoza, yerleştirin.

Yerleştirirken kavanozun en altına bir adet defne yaprağı bir adet asma yaprağı koyun, aralara da limon dilimlerini paylaştırın.

Hazırladığınız salamurayı kavanoza dökün.

Üzerine birkaç limon dilimi, birkaç adet defneyaprağı ile asma yaprağı koyun.

Tuzu atıp suyunu ekleyin.