Patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Malzemeler   1kg patlıcan   2 adet domates   2 adet yeşilbiber   6 diş sarımsak   2 adet havuç   6 adet kırmızıbiber   3 su bardağı lahana   1 demet maydanoz   2 su bardağı kuru soğan   1 tatlı kaşığı şeker   1 adet limon   Patlıcanları bıçak yardımıyla yarın.   Ardından kaynayan suya patlıcanları atın ve 2-3 dakika kadar haşlayın.   Haşlanan patlıcanları hemen soğuk suya atın ve bu sekilde soğutun.   Patlıcanları üstünde ağırlıkla bir gece boyunca bekletin.   İçerisine dolduracağınız malzemeyi hazırlamak için; domatesleri, yeşil biberleri, havuçları, sarımsakları, soğanları ince ince doğrayıp, güzelce karıştırın.   İçerisine doğranmış lahanaları da ilave edip, güzelce karıştırın. Maydanozları da ince ince doğrayıp ilave edin ve tüm malzemeleri harmanlayın.   Bu iç malzemenin içerisine bir limonun suyunu ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.   Patlıcanları bu iç malzemeyle güzelce doldurun.   Kırmızıbiberleri patlıcanların yarık kısmını kapatacak şekilde kesin ve güzelce bir kapak gibi üstlerine yerleştirin.   Ardından maydanoz sapı ya da pamuklu bir ip yardımıyla patlıcanları sıkıca bağlayın.   Kavanozun içine patlıcanları aralarında boşluk kalmayacak şekilde güzelce dizin.