Muhteşem film önerisi!

House of Gucci – Gucci Ailesi (2021) – IMDB: 6.6

G. I. Jane, Hannibal, Gladiator, Alien, Cennetin Krallığı, Blade Runner, Robin Hood gibi filmlerden tanıdığımız usta yönetmen Ridley Scott’ın vizyona giren son filmi olan House of Gucci, 2021 yapımı bir biyografik suç ve drama filmidir. Sara Gay Forden’ın aynı adlı kitabından uyarlanan film, 75 milyon dolarlık devasa bir bütçeye sahiptir. Ünlü oyuncular Lady Gaga, Al Pacino, Salma Hayek, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons’ın önemli rolleri paylaştığı film, ciddi bir gişe başarısı da göstermiştir. Universal Pictures yapımcılığındaki; BAFTA, Altın Küre ve Oscar Akademi ödüllerine aday gösterilen filmin toplamda 14 film ödülü ve 75 ödül adaylığı bulunmaktadır.

Shithouse – 1. Sınıf Öğrencisi (2020) – IMDB: 6.8

Shithouse, 2020 yapımı bir komedi ve drama filmidir. Pandemi sürecindeki yasaklardan ötürü ilk gösterimini yapamayan film, normalde gösterim yapacağı South by Southwest festivalinden En İyi Anlatı dalında Jüri Büyük Ödülü kazanmıştır. Sundance Film Festivali’nde jüri büyük ödülü adaylığı bulunan ’97’li bir genç yönetmen olan Cooper Raiff tarafından yazılan, yönetilen, yapımcılığı ve ayrıca başrolü üstlenen film; sadece birkaç haftalık bir üretim sürecine ve 15.000 dolarlık bir bütçeye rağmen oldukça başarılı bir yapım…

Mank (2020) – IMDB: 6.8

BAFTA ve Oscar Akademi Ödülleri’nden En İyi Yapım Tasarımı ödülü alan film, aynı zamanda En İyi Sinematografi dalında bir Oscar daha kazanmıştır. 6 dalda Altın Küre adaylığına layık görülen Mank, 2020 yapımı biyografik bir dram filmidir. Emmy, BAFTA ve Altın Küre ödüllü usta yönetmen David Fincher’ın vizyona giren son filmi olan Mank’ın oyuncu kadrosunda Gary Oldman, Lily Collins, Amanda Seyfried, Arliss Howard, Tom Pelphrey, Tom Burke ve Charles Dance bulunmaktadır. Yönetmenin isteği ile RED dijital kamera ile siyah beyaz çekilen film, 1930’lu yılların filmlerine saygı duruşunda bulunuyor. Sınırlı sayıda sinemada ve sadece ABD’de sinema gösterimine giren film çok kısa bir süre sonra Netflix’te yayınlandı. Film için yazılıp bestelenen ve albümleştirilen toplamda 52 parça vardır ve tamamı 1,5 saatten daha uzun sürmektedir.

10 Cloverfield Lane – Cloverfield Yolu No: 10 (2016) – IMDB: 7.2

Dan Trachtenberg’in yönettiği bir bilim kurgu ve psikolojik gerilim filmi olan 2016 yapımı “10 Cloverfield Lane”, ilk gösterimini New York’ta yaparak kısa bir süre sonrasında bütçesinden 100 milyon dolardan fazla hasılat yapmıştır. Ana çekimleri iki ayda geçen ve kayda değer bir bölümü tek mekanda çekilen film, üç dalda Satürn ödülü kazandı. Mary Elizabeth Winstead, John Goodman ve John Gallagher Jr.’ın başrolleri paylaştığı filmin orijinal müzikleri de dijital olarak yayınlanmıştır.

Dogtooth – Köpek Dişi (2009) – IMDB: 7.2

Yılın En İyi Yabancı Filmi dalında Oscar adaylığına layık görülen Dogtooth, filmi yazıp yöneten ünlü yönetmen Yorgos Lanthimos’a Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış ödülünü kazandırmıştır. Ayrıca film önerileri listemizdeki bu film de ilk gösterimini Cannes Film Festivali’nde yapmıştır. 250.000 dolarlık düşük sayılabilecek bütçesine karşın 1,5 milyon dolarlık bir hasılat elde eden Dogtooth, genellikle olumsuz eleştirilerini filmin içerisindeki rahatsız edici sahnelerden ötürü almıştır. Filmin oyuncu kadrosunda Christos Stergioglou, Michelle Valley, Angeliki Papoulia, Mary Tsoni, Christos Passalis ve Anna Kalaitzidou bulunuyor.

The Triplets of Belleville – Belleville’de Randevu (2003) – IMDB: 7.7

Slyvain Chomet’in yazıp yönettiği, film önerileri listemizin tek animasyon filmi “Belleville’de Randevu”, Cannes Film Festivali’nde özel mansiyon ödülü olan “Altın Köpek”e layık görüldü. En İyi Orijinal Şarkı ve En İyi Animasyon dallarında Oscar Akademi ödülü adaylığı olan film aynı zamanda BAFTA Film Ödülleri’nde En İyi Yabancı Film ödülü adaylığına layık görülmüştür. Toplamda 21 film ödülü ve 42 film ödülü adaylığı olan film, bu statüdeki nadir animasyon filmlerindendir. 10 milyon dolara yakın bütçesine karşın 15 milyon dolar hasılat kazanmıştır.