Genç Yaşta Hayatını kaybeden Türk Müzisyenler!

Kazım Koyucu

7 Kasım 1971’de Artvin’de dünya gelen Kazım Koyuncu 1990’lı yıllardan itibaren çıkardığı albümlerle geniş kitleler tarafından tanınan ve sevilen bir müzisyen haline geldi. İlerleyen dönemde rock müziği etnik ezgilerle harmanlamak büyük bir başarı yakalayan Koyucu, kendine has müzik tarzını oluşturmayı başardı. 2004 yılında, kansere yakalanması sevenlerinin büyük bir üzüntü yaşamasına neden oldu. 2005 yılında henüz 33 yaşındayken bu amansız hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

Uzay Heparı

24 Temmuz 1969 yılında İstanbul’da dünyaya gelen müzisyen, konservatuar eğitimini tamamladıktan sonra profesyonel müzik kariyerine başladı. Müzik yaşamı boyunca Sezan Aksu, Aşkın Nur Yengi, Zuhal Olcay ve Erol Büyükburç gibi Türk müziğinin önde gelen isimleri ile birlikte ortak çalışmalar gerçekleştirdi. Pek çok önemli müzisyen ile gerçekleştirdiği çalışmalarda besteci, aranjör ve söz yazarı olarak görev aldı. 1994 yılında geçirdiği korkunç bir trafik kazası nedeniyle başarılı müzisyen yalnızca 25 yaşındayken yaşamını kaybetti. 

Barış Akarsu

2004 yılında bir televizyon kanalında düzenlenen müzik yarışması ile adını duyuran müzisyen kısa sürede tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim haline geldi. Kendisine has kuvvetli sesi ve rock müziğe getirdiği yeni soluk sayesinde milyonların dikkatini çekmeyi başardı. 2004 yılında çıkardığı “Islak Islak” isimli albüm ve aynı adlı Cem Karaca şarkısı ile milyonların beğenisini kazandı. 2007 yılında Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından hayatını kaybetti. 28 yaşında hayata veda eden genç müzisyenin kaybı, tüm Türkiye’nin büyük üzüntü duymasına neden oldu.

Bergen

Türkiye’deki arabesk müziğin en önemli kadın temsilcilerinden Bergen 1959 yılında dünyaya geldi. Gençlik dönemlerinde Ankara Devlet Konservatuarı’nda eğitim gördü. Ancak maddi zorluklar nedeniyle eğitimini tamamlayamadı. Ankara’daki eğlence mekânlarında sahne almaya başlayan müzisyen, ilerleyen dönemlerde tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim haline geldi. 14 Ağustos 1989’da 30 yaşındayken, ayrıldığı eski eşi tarafından katledildi.