Doğum öncesi hazırlık listesi!

Doğuma hazırlık listesi hazırlarken ilk düşünmemiz gereken şey tabi ki anne adayımızın rahat olmasıdır. Bu yüzden ilk olarak bunları hazırlamamız gerekiyor. Bunun için kumaşları terletmeyen, pamuklu, esnek, modeli ise göğüs altından bollaşan ve baskı yapmayan gömlek ya da bluz almanızı öneriyoruz. Bunun yanında bu modelin aynısından elbise, gecelik, pijama takımı, sweatshirt gibi giysileri yanınızda bulundurmalısınız.

Hiç şüphe yok ki anne adayının kendisine iyi bakması gerekiyor. Bu yüzden kişisel bakımı da atlamamız gerekiyor. Doğum öncesi ihtiyaç listesi hazırladığınız zaman anne adayını rahatlatacak şeyleri eklemeniz gerektiğini hatırlatalım
Bu malzemeler çatlak önleyici krem, lohusa pedi, anne-bebek bakım çantası, destek yastığı veya minderi, hamile bel destek bandı ve hamile emniyet kemeridir. Gereken bakımı karşılayacak ve sizi rahatlatacak olan bu ürünler sayesinde daha konforlu bir süreç yaşayabilirsiniz.

Annenin giymesi gereken kıyafetlerden, emzirmesi için ihtiyaç duyduklarından ve kişisel bakım için gerekli eşyalardan detaylıca bahsettik. Ancak bu süreçte bazı genel ihtiyaçlarımız da bulunuyor ve bunlarında mutlaka yanınızda bulunması gerekiyor.
Annenin genel ihtiyaçları nakit para, yakınlarınızın telefon numaralarının bulunduğu bir not defteri, boş not defteri ve kalem, 4 adet el-yüz havlusu, lif, diş fırçası, diş macunu, şampuan, sıvı sabun, kulak pamuğu, pamuk, doğum sonrası pedi, göğüs pedi, Bepanthol, dudak kremi, deodorant, makyaj malzemeleri, saç tokası, taç, tarak, kamera, cep telefonu ve şarj aletidir. Bu eşyalar doğum öncesi hazırlık çantasında mutlaka bulunmalıdır.

Doğuma hazırlık listesi yaparken bebeğinizin hastane çıkışından sonra da ihtiyaç duyacağı eşyaları not almanız alışverişin büyük çoğunluğunu tek seferde tamamlamanıza ve eksikleri daha rahat görmenize yardımcı olur.

Bebeğinizi sorunsuz bir şekilde beslemek istiyorsanız kendinize baktığınız kadar beslenme ürünlerine de dikkat etmeniz gerekiyor. Mutlaka bu ürünlerin özellikle biberonların en yüksek kaliteli olanlarını almanızı öneriyoruz.

Bebeğinizin en iyi şekilde beslenmesini sağlayacak olan ürünler biberon, biberon kordonu, biberon fırçası, emzik, emzik kutusu, önlük ve ağız mendilidir. Bu ürünleri aldığınız takdirde bebeğinizin rahat bir şekilde besleneceğinden emin olabilirsiniz.
Doğum öncesi ihtiyaç listesi hazırlarken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da bebeğin giyeceği kıyafetlerdir. Bebeğinizin giyeceği ürünlerin %100 pamuk, bambu ya da keten gibi malzemelerden üretilmiş olması gerekiyor. Ayrıca bebeğinizin hareketlerini engellemeyecek esnek ve geniş kesim giysileri tercih etmelisiniz.
Bebek ihtiyaç listesinde en çok dikkat edilmesi gereken nokta banyo ve bakım ürünleridir. Bu ürünleri alırken oldukça dikkatli ve hassas olmanız gerekiyor. Mutlaka doktorunuzun önerdiği ürünler varsa onları almalı yoksa alacağınız ürünlerin kalitesinin yüksek olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca içeriğinde kimyasal bulunduran hiçbir ürünü almamalısınız.

Bebeğin genel ihtiyaçları arasında oda termometresi, beden termometresi, oda nemlendiricisi, puset, bebek arabası, oto koltuğu, kanguru, ana kucağı, banyo küveti ve filesi, banyo süngeri, bakım yatağı ve diş kaşıyıcıdır. Bu ürünler sayesinde bebeğinize daha rahat bir şekilde bakabilirsiniz.