Sonbaharda tatile çıkmak için nedenler!

Yazın masa bulamayacağınız, rezervasyon bile yapmaktan zorlanacağınız mekanların aranan müşterisi olmaya ne dersiniz? Üstelik en manzaralı masaya oturarak, denize en yakın şezlonga uzanma şansına sahip olabilirsiniz.

Normal şartlarda rezervasyon bile yapmakta zorlanacağınız, gitseniz bile 'Bu kadar para verdim ilgi, alaka kötüydü' diyeceğiniz mekanlar için sonbahar mevsiminde aranılan müşteri olabilirsiniz. 
Güney kesimlerde tatil yapacaksanız en iyi zamanın sonbahar olduğunu söylemek mümkün. Deniz suyu ısınır, hava sıcak olur, ancak sıcak hava yaz ortası gibi sizi kavurmaz.

Sonbahar mevsiminde otel fiyatları ucuzlar. Otellerin fiyat olarak en yüksek olduğu aylar, Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Eylül ayında ise fiyatlar ucuzlar, özellikle Eylül’ün ilk haftasından sonra, yaz ortasına oranla %30'a varan bir indirimle karşılaşabilirsiniz.

Hem şehirler arası yollar hem de tatil bölgelerinin trafiği sakinleşir. Yaz aylarında Bodrum trafiği, İstanbul trafiğini aratmıyor diyenler, sonbaharda Turgutreis'ten Türkbükü'ne kadar her yeri rahatlıkla gezebilir.