Dalaman gezilecek yerler!

En Güzel Dalaman Plajları ve Koyları

Sarıgerme Plajı: Sarıgerme Dalaman'ın en uzun plajı ve merkeze de çok yakın. Denizinin sığ olması nedeniyle çocuklu aileler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilir. Sarıgerme Plajı'na Dalaman'dan minibüslerle kolayca ulaşabilirsiniz. Araçla giderseniz 40 TL giriş ücreti, şezlong ve şemsiyeler için de 50 TL ücret ödeniyor.

Ekincik Koyu: Göcek sularında gezinen yatların uğrak noktası olan Ekincik Koyu'nda suyun rengi turkuaz. Upuzun sakin kumsalın tadını çıkarabileceğiniz bu koy Köyceğiz'in Ekincik Köyü'nde bulunuyor. ‘Az bilinen koy, çam ağaçlarıyla gölgeleniyor, plajı da kalabalık değil' derken nazardan korkuyor olsak da, işte size en güzel deniz rotalarından biri ve mavilik tüm güzelliğiyle sizi bekliyor. Koya giriş ücretsiz!


Sarsala Koyu: Dalaman koyları arasında Göcek teknelerinin uğradığı bir diğer cennet de Sarsala Koyu. Sadece tekneyle değil araçla da gidebiliyorsunuz. Giriş için kişi başı 10 TL ödeniyor. Şezlong ve şemsiyeyi 40 TL'ye kiralayabiliyorsunuz. Burası uzun doğa yürüyüşleri yapmak için de harika.

Kayacık Plajı: Dalgalı ve serin deniz sevenlerdenseniz Dalaman'ın merkezine 10 dakika uzaklıktaki Kayacık Plajı'nı tercih edebilirsiniz. Plaja giriş ücretsiz, eğer isterseniz 50 TL'ye 2 şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Plajın en güzel yönlerinden biri de 7 km mesafedeki Dalaman Havalimanı'na inen uçakların 100 – 200 metre üzerinizden geçmesi ve tatlı bir serinlik yaratması.

Kille Koyu: Gizli saklı, ücretsiz ve işletmesiz bir plaj Kille Koyu. Kıyısı toprak olduğu için ilk girdiğinizde bulanık gibi görünse de biraz ilerleyince berraklığıyla mest ediyor. Bu koya Ortaca ya da Fethiye'den kalkan teknelerle de gelebiliyorsunuz. Ama araçla gideceğim derseniz Dalaman'dan Göcek Tüneli'ni kullanarak kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. Dilerseniz hazırlıklı gelip burada piknik de yapabilirsiniz.

Kleopatra Hamam Koyu: Dalaman'ın çok yakınında, Göcek'te konumlanan Kleopatra Hamam Koyu adını içindeki antik hamamdan ve bu hamamda yıkanmaya gelen Kraliçe Kleopatra'dan alıyor. İçinde sıcak su kaynağı da bulunan bu hamam bir rivayete göre kraliçeye hediye olarak yapılmış. Ve Kleopatra da her ne kadar kendisini görmesek fikir yürütemesek de cildinin ve vücudunun güzelliğini bu hamama borçluymuş. Girişi ücretsiz olan bu koya gidebilmek için Göcek ya da Fethiye'den teknelere binmeniz gerekiyor.

Hippokome Antik Kenti

Antik kentlere taş yığını gözüyle bakmıyor ve içinde yürürken koca bir tarihin peşinden gidiyormuş gibi hissediyorsanız Dalaman'a 30 km mesafedeki Hippokome Antik Kenti size çok şey ifade edecek. Roma ve Bizans'tan yadigar 6 kaya mezarı göreceğiniz Hippokome ‘At Şehri' anlamına geliyor. Şehrin ihtişamı ise Likya dönemine kadar devam etmiş.

Antik Demirciler Çarşısı

Dalaman'ın merkezinden Gürköy yolunu takip ederek yürüdüğünüzde yarım saatte ulaşabiliyorsunuz Antik Demirciler Çarşısı'na. 13. Yüzyıldan itibaren çekiç ve örs sesleriyle yankılanan bu çarşıyı Rumlar kurmuş. Amaç ise burada işledikleri keresteleri deniz aşırı ülkelere satıp ticaret yapmakmış. Zanaat eskimiş olsa da bu çarşının hala bir albenisi var. Bol fotoğraf çekebilir, eşe dosta hediye alabilirsiniz.