Muhteşem film önerisi!

Akelarre – Kurtuluş Ayini (2020) – IMDB: 6.4

İspanya’nın en önemli film festivali Goya’nın 2021 seçmelerinde 5 dalda ödül alan ve 8. Feroz Ödülleri’nde ise 6 kategoriden aday gösterilen Akelarre, yönetmen Pablo Agüero’nun yönettiği etkileyici bir filmdir. Agüero bu filmde pek çok cadı filminin aksine kadınların masumiyetini savunarak onları sadece bir kurban rolüne indirgemiyor; bunun aksine onların kurnazlıklarını ve canlılıklarını takdir ederek cadıları savunuyor. Klasik anlatının dışına çıkması ile ilgi çeken ve hem olumlu hem de olumsuz eleştirilerin muhatabı haline gelen bu film de hazırladığımız film önerileri arasında…

Lords of Chaos (2018) – IMDB: 6.6

Film önerileri listemizin bir başka üyesi olan, Michael Moynihan ve Didrik Soderlind’ın aynı adlı kitabına dayanan Lords of Chaos’un yönetmenliğini, aynı zamanda bir müzisyen olan Jonas Åkerlund üstleniyor.

1990’ların başında Oslo’da işlenen ve black metal kültürüyle ilintili kişilerin eseri olan cinayetleri yeniden ele alan, aynı zamanda yarı-biyografik bir film olan “Lords of Chaos” gerilim, aksiyon ve komediyi harmanlıyor. “Lords of Chaos”, black metal dünyasının ve hayranlarının üzerinde ilgi uyandıran, kimileri tarafından övülüm kimileri tarafından en ağır biçimde eleştirilen bir film.

RED – Hızlı ve Emekli (2010) – IMDB: 7.0

2010 yapımı RED filmi, kendisi ile aynı adı taşıyan çizgi roman dizisinden esinlenilerek üretilmiş bir aksiyon-komedi filmidir. Robert Schwentke’nin yönettiği film, en iyi komedi-müzikal dalında Altın Küre adaylığına layık gösterilmiştir.

Frank Moses (Bruce Willis) emekliliğine uyum sağlamakla uğraşan ve hatta Noel için evini dekore eden eski bir CIA ajanıdır. Ayrıca emeklilik departmanının çağrı merkezinde çalışan Sarah Ross (Mary-Louise Parker) ile konuşmayı sürdürmek için maaş çeklerini yırtıp atan flörtöz bir insandır.

Get Out – Kapan (2017) – IMDB: 7.7

İlk yönetmenlik deneyiminde çıtayı oldukça yüksekten açan Amerikan yönetmen Jordan Peele, ilk gösterimini Sundance Film Festivali’nde yapan Get Out’la psikolojik korku filmlerine yeni bir soluk getiriyor. Amerikan Ulusal Film İnceleme Kurulu, Amerikan Film Enstitüsü ve Time Dergisi tarafından yılın en iyi on filminden biri seçilen film, 90. Akademi Ödülleri’nde en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo adaylığına layık gösterilmiş ve en iyi orijinal senaryo dalında Oscar ödülü kazanmıştır. 75. Altın Küre Ödülleri’nde ise iki adaylığı bulunmaktadır.