Doğada çıplak ayak yürümenin insan sağlığına faydaları!

Uykusuzluğun önüne geçer

Yapılan araştırmalara göre, doğada çıplak ayakla yürümek enerji seviyesini artıyor. Ayrıca toprağın çıplak ayaklar ile buluşması, stresin azalmasına da katkı sağlıyor. Bütün bunlar insan vücudunda muntazam bir dengenin kurulmasını sağlıyor. Bu denge sayesinde de var olan uyku sorunları ortadan kalkıyor…

Regl sancılarını azaltabilir

Aslında doğada ayakkabılarınız olmadan yapacağınız bir yürüyüş pek çok ağrıdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Elbette buna regl sancıları da dâhil! Bu sebeple, bir dahaki sefer onlarca ağrı kesiciye başvurmadan yakınlardaki bir parkta ayakkabılarınız olmadan dolaşmayı deneyin. Çünkü ne de olsa, yalın ayak yürümenin hiçbir yan etkisi yok!

Stresten kurtulmanıza yardımcı olur

Pek çok durumda doğanın kendisi, insan sağlığı için başlı başına faydalı bir şey! Nasıl ki Güneş, insan sağlığı için son derece önemli olan vitaminler içiriyorsa, toprak da benzer şekilde insanlar için pozitif enerji barındırıyor! Bu nedenle toprak üzerinde yalın ayak yürümek insanın ruh halini iyileştiriyor ve daha enerjik hissetmesine katkı sağlıyor. Bu sayede de insanların stres ile mücadele etmesine katkı sağlıyor.

Yaşlanmayı engeller

Toprakta yalın ayak yürümek kılcal damarlardaki kan akışını hızlandırır. Kılcal damarlardaki kan akışını hızlanması ise cilt dokusunun onarımına katkı sağlar. Yani, doğada en az bir saat boyunca yalın ayak yürümek, yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırabilir!