Suluada’da tekne turu yapmak için özel nedenler!

Bembeyaz Kum

Burada alışılmışın dışında bembeyaz kumlarla karşılaşacaksınız. Peki Suluada’nın kumunun beyaz olmasının sırrı nedir? Bölgede bulunan kayaç yapısı içerisinde çok fazla kalsiyum karbonat içeriyor. Aynı zamanda kumların içerisinde binlerce “foraminifera” adı verilen mikroorganizmalar da beyazlık oranını daha da artırıyor.

Biyolojik Zenginlik

Akdeniz’in sonsuz zenginliği bir miktar Suluada’ya da yansıyor. Binlerce çeşit canlıya ev sahipliği yapan bölge biyoçeşitlilik açısından epey zengin. Yunuslardan, foklara; su kuşlarından, orfozlara su altında hepsini selamlama şansına sahipsiniz. 

Gizemli Su Altı Mağaraları

Kalkerli kayaç yapısına sahip olan Akdeniz Bölgesi, pek çok su altı mağarasının oluşumuna da katkı sağlıyor. Suluada tekne turunun en önemli durakları arasında adanın çevresinde bulunan su altı mağaraları yer alıyor. Işık yansımaları ve suyun doğal ortamında oluşturduğu benzersiz renk geçişleri ile akıl almaz görüntülere sahne oluyor. 

Suluada Tekne Turu

Adrasan’da tekne turları oldukça popüler. Koy koy gezen tekneler sizleri bambaşka güzelliklere götürüyor. Saat 10.00 civarı başlayan turlar Adrasan sahilden başlıyor. İlk durak Suluada’nın ön sahili oluyor. Öğle molasına kadar burada süzülen teknelerde denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Öğle yemeğinin ardından tekneler Suluada’nın arka sahil kısmına doğru harekete geçiyor. Arka sahil ve ön sahil olarak ayrılmasının sebebi ise rüzgarın etkisi.