Çomruk, yerel esnafımıza sahip çıkalım!

Türkoğlu esnaf odası seçimine de değinen başkan Çomruk, “Güzel bir seçim dönemi geçirdik. 860 oy kullanıldı, bunun 452’sini alarak başkan seçildim. Allah’ım oy verenden de vermeyenden de razı olsun. Tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Bizler her şart ve koşuldu esnafımızın yanında olacağız. Seçim sonrası esnaflarımıza teşekkür ziyareti gerçekleştirdik. Elimizden geldiğince esnafımıza yardımcı olmaya çalışacağız.”dedi.

“Zincir marketlere düzenleme getirilmesi gerekiyor”

Yerel esnafların sorunları hakkında konuşan Orhan Çomruk, “Yerel esnafın en büyük sorunu zincir marketler. Her köşe başında bir zincir market var. Bu marketlere bir sınırlama getirilmesi gerekiyor. Yerel esnafın bu marketlere karşı ezdirilmemesi gerekiyor. Zaten esnaflarımız sıkıntılı bir süreçten geçiyor.

Vatandaşlarımızın yerel esnafına sahip çıkması gerekiyor. Sahip çıksın ki; yerel esnaflarımız güçlü olsun, paramız ilçemizde şehrimizde kalsın. Yerel esnaflarımızın çok fazla sorunları var, çok fazla giderleri var.

Bunların gözetilmesi gerekiyor. Bilindiği üzere pandemi sürecinde işlerimizde bir durgunluk vardı bunun üzerine de ekonomik durgunluk esnaflarımızın belini büküyor.” İfadelerine yer verdi.