Kervan’dan Geleneksel Lezzet: Nenemin Kıvrımı

1960 yılında Sakarya mahallesinde doğan ve bugün dünya markası haline gelen ve vazgeçilmez lezzetleriyle Kahramanmaraş gastronomisini dünyaya tanıtan Alpedo Kervan Lezzet Grubu kahraman şehrin geleneksel tatlarına da sahip çıkarak, şehre vefa borcunu ödüyor. Unutulmaya yüz tutmuş bir lezzeti şubeleri aracılığıyla tüm dünyanın beğenisine sunduklarını belirten Alpedo Kervan Lezzet Grubu Başkanı Sami Kervancıoğlu: “Son zamanlarda eskileri özlüyoruz ve eski tarihimize dönüyoruz. Geçmişimizi unutmamamız gerektiğini düşünüyoruz. Geçmişten günümüze nenelerimizin meşhur reçetesiyle yapılan Nenemin Kıvrımı tatlısı, görenleri kendine hayran bırakıyor, bir yiyen bir daha yiyor tadına doyamıyor. Biz de Alpedo Kervan Lezzet Grubu olarak bu tür değerlerimizi unutturmamak adına tüm şubelerimizde Nenemin Kıvrımı tatlısını tüm dünyanın beğenisine sunuyoruz. Nenemin Kıvrımı, tamamen doğal bir tatlıdır. Bundan bir kilo bile yeseniz bile zarar vermiyor. Nenelerimizin reçeteleriyle yaptığımız tatlımızda kullandığımız cevizler dahil Kahramanmaraş topraklarında yetişen Maraş Cevizidir” dedi. “BOĞAZI YAKAN TATLI DOĞAL DEĞİLDİR.” Doğallık konusunda Alpedo Kervan Lezzet Grubunun her zaman iddialı olduğunun altını çizen Kervancıoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Biz doğallık konusunda her zaman iddialıyız. Tatlılarımızda hiçbir şekilde glikoz yoktur. Ürünlerimizde kullandığımız sütü ve tereyağını kendi markamız ve çiftliğimiz olan Hacıbaba’nın Çiftliğinden temin ediyoruz. Bir tatlının doğal olup olmadığını boğazda bıraktığı tatla anlayabiliriz. Mesela tatlıyı yerken, boğazınızı yakmıyorsa bu doğal bir tatlıdır. Eğer mideye kadar yanma hissi oluyorsa bu kesinlikle katkı maddesi bulunan bir tatlıdır. Biz insan sağlığına çok önem veriyoruz. Kervan Lezzer Grubu olarak bizim için vatandaşlarımızın damak tadı ve sağlığı önemlidir.”