En iyi oyunculuk performansına sahip kadın oyuncular!

1. Demet Akbağ

En iyi Türk kadın oyuncular arasında yer alan Demet Akbağ, 23 Aralık 1960 tarihinde Denizli’de doğdu. Başarılı oyuncu, oyunculuk eğitimi aldıktan sonra tiyatrolarda görev aldı. 1986’da Zeki Ökten’in Davacı filminde rol alarak sinema kariyerine ilk adımını attı. Daha sonrasında Tersine Dünya, O… Çocukları, Organize İşler, Vizontele, Vizontele Tuuba, Hükümet Kadın 1-2, Kış Uykusu ve Eyyvah Eyvah serisi gibi sevilen filmlerde rol aldı.

2. Gülşen Bubikoğlu

Yeşilçam’ın en sevilen oyuncularından biri olan Gülşen Bubikoğlu, 5 Aralık 1954 yılında İstanbul’da doğdu. Güzel oyuncu, uzun ve başarılı bir oyunculuk kariyerine sahip oldu ve Ah Nerede, Vahşi Gelin, Gırgıriye ve Canikom gibi onlarca filmde rol aldı. Ayrıca Macaristan, Moskova, Kuveyt ve Cannes gibi festivallerde ülkemizi temsil etti.

3. Özgü Namal

Özgü Namal, 28 Aralık 1978 yılında doğdu. Güzel ve yetenekli oyuncu, Kurtlar Vadisi, Anlat İstanbul, O… Çocukları, Beynelmilel, Organize İşler, Hanımın Çiftliği ve Merhamet gibi film ve dizilerde rol aldı. Kurtlar Vadisi’nde hayat verdiği Elif karakteri büyük beğeni topladı.

4. Demet Evgar

En iyi Türk kadın oyuncular arasında bulunan Demet Evgar, 18 Mayıs 1980 yılında Manisa’da doğdu. Başarılı aktris, eğitim yıllarında sürekli tiyatrolarda görev aldı. Aslı ile Kerem, Bütün Çocuklarım ve Emret Komutanım adlı diziler ile Banyo ve Beyza’nın Kadınları isimli filmlerle oyunculuk kariyerine güzel bir giriş yaptı. Daha sonrasında 1 Erkek 1 Kadin, Güneşi Gördüm, Yahşi Batı, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Avlu ve Alev Alev gibi sevilen yapımlarda rol aldı.

5. Şebnem Sönmez

Şebnem Dönmez, 5 Haziran 1968 yılında İstanbul’da doğdu. Lisedeyken tiyatrolarda rol aldı, üniversiteyi bitirdikten sonra ise Dormen Tiyatrosu’nda çalıştı. Daha sonra televizyon dizilerinde ve filmlerde rol almaya başladı. Başarılı oyuncunun rol aldığı en iyi film ve diziler arasında Vizontele, Döngel Kârhanesi, Toprağın Çocukları, Abdülhamid Düşerken, Elveda Rumeli ve Yedi Numara yer alıyor.