Kipaş Holding’in dev tesisi hizmete açıldı!

Kullandığı teknoloji ve kapasite anlamında dünyanın önde gelen kağıt fabrikalarından biri olarak gösterilen tesis, kendi enerjisini de üretecek. Arıtma tesisi de tamamlanan fabrika, pandemiyle birlikte kullanım alanı daha da artan ambalaj sektörüne büyük ölçekli bir yerlileştirme imkanı yaratacak.

250 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, 400 bin metrekarelik alan büyüklüğüyle Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük kâğıt fabrikası olma özelliğine sahip Batı Kipaş Kağıt Fabrikası, deneme üretimlerinin ardından faaliyete geçti. 

Devasa tesisleriyle ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayan Kipaş Holding’in, yeni fabrikasının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz, açılış öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’a fabrikayı gezdirdi.

Uzun süren gezide Hanefi Öksüz ve kızı Sinem Öksüz’den bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son teknolojiyle kurulan dev tesise hayran kaldı.