Orman zengini ülkeler!

1. Rusya

Rusya yüz ölçümü bakımından dünyanın en büyük ülkesidir. Aynı zamanda Rusya orman varlığı bakımından da çok zengindir. Rusya’da yaklaşık 8 milyon metrekarelik orman alanı var. Bu rakam; Rusya’nın 17 milyon kilometrekarenin üzerinde yüz ölçüme sahip olduğu düşünüldüğünde neredeyse ülkenin yarısının orman sahalarıyla kaplı olduğunu gösteriyor.

2. Brezilya

Brezilya çok geniş orman alanlarını içinde barındıran bir ülkedir. Dünyanın Akciğerleri olarak kabul edilen Amazonlar da Brezilya’da bulunuyor. Orman alanlarının fazla oluşu ülkede orman ürünleri sanayisinin de gelişmesini sağlamıştır. Ülkede 5 milyon kilometrekarenin üzerinde ormanlık alan bulunmaktadır. Brezilya’nın yaklaşık yüzde 60’ı ormanlardan oluşmaktadır.

3. Kanada

"Kanada'nın yüzde kaçı orman?" sorunuzu duyuyor gibiyiz. 'Geleceğin ülkesi’ olarak tabir edilen Kanada zengin yer altı ve yer üstü kaynaklara sahiptir. Ülkedeki orman alanlarının yoğunluğu turizmi de olumlu yönde etkilemektedir. Kanada’da yaklaşık 4,5 milyon kilometrekarelik orman sahaları mevcut. Kanada’nın neredeyse yüzde 45’i ormanlarla kaplı. Üçüncü sıradaki Kanada ise 4 milyon 455 bin kilometrekareliktir.

4. ABD

Amerika’nın yaklaşık üçte biri ormanlardan oluşuyor. Ülkede yaklaşık 3 milyon kilometrekare orman bulunuyor. ABD’deki teknolojik üstünlük orman ürünleri sanayisinin ülke ekonomisine katkısını üst seviyelere çıkarıyor.

5. Çin Halk Cumhuriyeti

1,5 milyarın üzerinde nüfusuyla Dünya nüfusunun yaklaşık beşte birini teşkil ediyor. Çin’deki ormanlık alanlar ülke yüzölçümünün yaklaşık yüzde 15’ine tekabül ediyor. Çin’de yaklaşık olarak 1 milyon 140 bin metrekarelik ormanlık alan bulunuyor.

6. Endonezya

Endonezya’nın ekonomisinde orman ürünleri büyük pay sahibidir. Her yıl büyüme kaydeden Endonezya’da bu büyümenin kaynağı yer altı zenginlikleri ve geniş orman sahalarıdır. Endonezya ağaç ve ağaç mamulleri ihracatında üst sıralarda yer almaktadır. Ülkede yaklaşık 1 milyon 100 bin metrekarelik orman alanları yer almaktadır. Bu da ülke nüfusunun neredeyse yüzde 60’ına denk gelmektedir.

7. Kongo-Zaire

Ülke zengin yer altı ve yer üstü kaynaklara sahip olmasına rağmen idari ve sosyal sıkıntılar yaşamaktadır. Orman alanları ülkede 1 milyon 90 bin kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. Bu oran ülkenin yarısını teşkil etmektedir.