Zincir marketlerin fiyat oyununa karşı yerel esnafa sahip çıkalım!

Güler, “Bilindiği üzere pandemi süreci esnaflarımızı çok olumsuz yönde etkiledi.2020 yılının mart ayından bu yana çok zor günler geçiriyoruz. Devletimizin stokçulara sıkı denetim yapmasını istiyoruz. Zincir marketlerin fiyat oyunlarının önüne geçilmesi gerekiyor.”dedi.


“Alışverişleri yerel esnaftan yapalım”


Vatandaşları yerel esnafa sahip çıkmaya davet eden Başkan Güler şunları söyledi, “Tarladaki bir ürünün fiyatı market rafına gidene kadar çok değişiyor. Bunlara dur demek gerekiyor. Zincir marketler istedikleri gibi fiyat ayarlaması yapıyorlar.  Örneğin kırtasiye sezonu küçük esnaf için olmazsa olmazdır. Ama esnaflarımız istediklerini elde edemiyorlar. Çünkü büyük market zincirleri her zaman olduğu gibi kırtasiye dönemi de küçük esnaflarımızı zor duruma düşürüyorlar. Vatandaşlarımızdan ricamız yerel esnafa sahip çıkmaları.

 

Alışverişlerini küçük esnaftan yapmalarıdır. Küçük esnafı ayakta tutacak değerli hemşerilerimizdir. Pandemi sürecinde bir kez daha gördük ki; cebinizde para olmadığında bile alışveriş yapabileceğiniz yer küçük esnaflardır. Gelin alışverişlerimizi yerel esnaftan yapalım paramız şehrimizde kalsın.”