Büyükdereli, EXPO 2023 trenini kaçırmayalım!

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Onikişubat Belediyesi öncülüğünde 2023 yılında düzenlenecek olan EXPO ile ilgili Maraş Fısıltı’ya konuşan Büyükdereli, “Şehir olarak EXPO ile ilgili tüm eylem planlarının hazır olması gerekiyor. EXPO öncesi ve EXPO sonrası için adımlar atılması gerekiyor.”dedi.

 

“Turizm ve gastronomi alanında ilerleme kaydettik”

 

On dönemlerde şehrin turizm ve gastronomisi alanında güzel gelişmelerin olduğuna dikkat çeken Gökhan Büyükdereli, “Kahramanmaraş'ta son yıllarda yapılan kurumların ve özel sektörün, STK’ların destekleriyle turizm ve gastronomi anlamda şehrimiz ilerleme kaydetti ama bu ilerleme Türkiye geneli baktığımız zaman yeterli seviyede değil ve önümüzde de gerçekten EXPO 2023 var. Şehrimize gelecek yabancı turistlerle ilgilide çalışmalar yapılması gerekiyor. Diğer taraftan Büyükşehir belediyemizle birlikte yaptığımız turizm cebi çalışması var. Bu çalışmayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. KSÜ yöneticileriyle bir araya geldik. Turistlere buraya yapacağımız stantlarla şehrimizi tanıtacağız. Şehrin kısa orta ve uzun vadeli planlarının olması gerekiyor. Bunun bir ajans mantığıyla yapılması gerekiyor. Turizm, gastronomi ve tabiat konusunda algı operasyonuna ihtiyaç var. Bu algıyı da hep birlikte yapabiliriz. Bunun için ise birilerinin öncü olması gerekiyor.” diye konuştu.

 

 

“Eğlence sektörü için bazı serbestliklerin olması gerekiyor”

 

Şehrin turizmi için gece eğlence anlayışında değişikliklerin olması gerektiğini savunan Başkan Büyükdereli şunları söyledi, “Şehrimizde gece eğlence merkezlerinin sayılarının arttırılması gerekiyor. Yani Maraş konsepti eğlence merkezlerinin olması gerekiyor. Urfa sıra geceleri gibi Maraş sıra gecesi düzenleyen konakların olması gerekiyor. Bu eğence sektörünün de ciddi oranda getirisi oluyor. Şehre gelen turistler gece eğlence merkezi arıyor bulamayınca çevre şehirlere gidiyor. Haa keza şehrimizdeki insanlarda gece eğlencesi için çevre şehirlere gidiyor. Bu sorunun ortadan kaldırılması gerekiyor. Şehrimizde eğlence sektörü için bazı serbestliklerin olması gerekiyor.”