Kaşıntıya ne iyi gelir?

1. Soğuk Su

Soğuk su kaşıntıya karşı birebirdir. Su yerine buz da uygulayabilirsiniz. Çok kısa sürede kaşınmanız geçecektir.

2. Soda

Niçin kaşıntı problemi yaşadığınıza bakmaksızın soda tüm kaşınma sorunlarını siler atar. Bir yemek kaşığı sodaya birkaç damla su ekleyerek karıştırın. Daha sonra kaşınan yerlerinize uygulayın. Kısa süre içerisinde kaşıntının durduğunu hissedeceksiniz.

3. Limon

Limonu kaşıntılardan kurtulmak için güvenle kullanabilirsiniz. Kaşıntı sorunu yaşadığınız bölümlere limon suyunu sürerek 10-15 dakika bekletin. Ardından durulayın. 

4. Yulaf

Yulafın terkibinde bulunan antioksidanlar aracılığıyla kaşıntıyı ortaya çıkaran nedenleri ortadan kaldırır. Çok az yulafla suyu harmanlayın. Macun kıvamına geldiğinde kaşıntı hissi veren bölgeye uygulayın. Kaşıntının geçtiğini düşündüğünüzde suyla durulayın.

5. Karanfil Yağı

Karanfil yağı terkibindeki maddelerin etkisiyle kaşıntı sorununu anında keser. Karanfil yağını gerekli yere sürün ve 10-15 dakika sonra yıkayın.

6. Aloe Vera

Bu bitki başlı başına bir bakteri düşmanıdır. İçeriğindeki vitamin ve mineraller nedeniyle cildinizde ortaya çıkan her türlü kaşıntı sorununu kısa sürede ortadan kaldırır. Aloe vera yaprağını ikiye bölün ve yaprağın özünden çıkan sıvıyı kaşıntı sorunu olan yerlere uygulayın.