Dünya'da yapılan en büyük soygunlarının gerçekleri!

Büyük Tren Soygunu


1963 yılının Ağustos ayında, Bruce Reynolds ve çetesi İngiltere Buckinghamshire'daki Bridego Demiryolu Köprüsü'nde bir trene bindi. Bugünün parası ile 2.6 milyon sterlin çalmayı başardı. Çok büyük bir para yığını ile hırsızların şanslı olanları ülkeden kaçmayı başardı. Diğer bir kısmı ise kaderinin kurbanı olarak yakalandı.


Drumlanrig Kalesi Soygunu


2003 yılının 27 Ağustos günü, turist gibi görünen dört adam bir balta ile İskoçya'daki Drumlanrig Kalesi'nde bulunan ve bir Leonardo da Vinci başyapıtı olan Yarnwinder Madonna'sını çaldı. Yaklaşık 40 milyon ABD doları değerinde olan bu değer, aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen hala bulunamadı. Hırsızlar hala aranıyor.


Kuzey Banka Soygunu


İrlanda, Belfast'taki bu soygunda 50 milyon doların üzerinde çalabilmek için akıllı bir plan ve bir miktar rehineye ihtiyaç vardı. Hepsinden önemlisi de deli gibi cesarete. Suçtan önceki gece, iki polis memuru işi yönetmiş ve hırsızlara bilgi vermiştir. Hırsızların ve polis memurlarının hala arandığı bilinmektedir. Netflix'in meşhur dizisi La Casa de Papel bu soygundan ilham almış olabilir. Bu soygun dünyanın en büyük banka soygunu olarak gösterilmektedir.


Brink’in Mat Soygunu


Brink’in MAT soygunu, 26 Kasım 1983'te Londra'nın Heathrow Havalimanı'ndaki Brink’in MAT deposunda gerçekleşti. Soyguncular tam 6 kişiydi.  O zamanlar bu olay “yüzyılın suçu” olarak tanımlanmıştır. Soyguncular, 3 milyon sterlinini nakit çalmayı planlamıştı. Ancak geldiklerinde üç ton külçe altın daha buldular. 26 milyon euro değerinde altın, elmas ve nakit çalarak kaçtılar. Hırsızlar bu başarılı soygunun ardından kayıplara karıştı.


Banco Central Burglary Soygunu


Sabıkası kabarık olan bir soygun çetesi,kiralık bir evin altından tünel kazarak Banco Central'ın içine girmeyi başarmışlardır. 50 milyon dolarlık soygun gerçekleştiren hırsızların kimliği halen daha bilinmemektedir.


Orta Doğu Raid İngiliz Bankası Soygunu


Ocak 1976'da, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı bir grup tarafından İngiltere'nin Ortadoğu Bankası'nın Beyrut şubesinden 25 milyon sterlin çalınmıştır. İki günlük bir dönemde soyguncular kamyonları para, altın, mücevher ve hisse senedi doldurup kayıplara karışmıştır.


SMBC Londra Soygunu


Çalınan bilgileri kullanan korsan ekibi bankanın sistemine girerek dünyanın her köşesine ödeme emirleri göndermiştir. Uluslararası çete, Sumitomo Mitsui Banking Corporation'dan (SMBC) 229 milyon sterlinini uçurmuşlardır. İngiliz tarihine geçen sanal soyguncular hala aranmaktadır.