2021 yılına damga vuran filmler!

Nobody (2021) IMDb; 7,5


2021 film önerileri listesinde yer alan "Nobody" filminde Breaking Bad ve Better Call Saul dizilerinden tanıdığımız Bob OdenkirkRol almaktadır. Filmde ailesiyle birlikte banliyöde yaşayan Hutch Mansell’in yaşadıkları anlatılıyor. Günün birinde evine hırsız giren Hutch, daha büyük bir olay yaşanmaması hırsızlara karşı tepkisiz kalır. Bu durum eşinin ve çocuğunun kendisinden uzaklaşmasına ve yıllar boyunca bastırdığı bu duygunun kendisinde bazı duyguların hareketlenmesine neden olur. Yumruk, silah ve çatışmaların içerisinde kendisini bulan Hutch, bir daha kimse tarafından hafife alınmayacağından emin olmak isteyecektir.


Zack Snyder's Justice League (2021) IMDb; 8,7


Bu yılın en çok merak edilen yapımı Zack Snyder's Justice League, başarılı yönetmen Zack Snyder tarafından yeni versiyonu çekilerek izleyiciyle buluşturduğu harika bir film. Tamamı 4 saat olan filmde, takımın lideri Süperman’ın fedakarlığının boşa olmadığını anlayan Batman (Bruce Wayne), Diana Prince ile güçlerini birleştirir ve dünyaya yaklaşmaktan olan felakete karşı yeni bir ekip kurar. Vizyona girdiği andan itibaren binlerce kişinin oylamaya katıldığı IMDB’de 8.7 ile harika bir başarı gösteren yapım, 2021'in en çok izlenen filmlerinden biri olmuştur.


Cherry (2021) IMDb; 6,6


Kitaptan uyarlanan filmler listesinde yer alan Cherry filmi, başrolünde Marvel filmleri ile daha çok tanınan Tom Holland yer almaktadır. Filmi yönetmen koltuğunda ise Avengers: Endgame, Infinity War, Captain Amerika gibi yapımlarda büyük başarılara imza atan Joe Russo ve Anthony Russo kardeşler bulunuyor. Film, Irak’taki savaştan dönen eski bir asker ve ordu doktoru olan kahramanımızın yaşadığı stres bozukluğu ele alınır. Savaştan döndükten sonra psikolojini düzeltemeyen adam her geçen gün daha da büyük çöküşler yaşayacaktır.


The Dig (2021) IMDb: 7.2


İkinci Dünya Savaşı’nın hemen öncesini konu alan yapım, 2021’en iyi yabancı filmleri arasında gösteriliyor. Filmde, oldukça zengin bir dul olan Edith Pretty’nin kendi arazisinde bulunan mezar höyüklerinin kazmak için başarılı Arkeolog Basil Brown ile anlaşır. Kazı çalışmalarını yapan Basil, çok geçmeden tarihin akşını değiştirecek bazı bulgulara erişir. Geçmişe dair bulunan bulgular savaş öncesi kargaşa yaşayan İngiltere’de büyük olay olur. Dram ve tarihi filmler türünde son derece başarılı olan yapımı kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.


Nomadland (2021) IMDb: 7.6


1960’lı yılların ABD’sinde geçen film, 60 yaşında Nevada’da yaşayan Fern’in hayat hikayesine odaklanmaktadır. O dönemdeki yaşanan büyük ekonomik çöküşten etkilenen kadın, tüm eşyalarını ve birikimini kaybeder. Baktık ki hiçbir şey istediği gibi gitmiyor kendisine bir karavan ayarlayıp göçebe bir hayat yaşamaya karar verir. 2021’de izleyenleri ile buluşan yapım senaryosuyla film eleştirmenlerinden geçer not almayı başarmıştır.