Kleopatra Sedir Adası ve Plajı!

Hem yaz hem de kış aylarında tatilcilere birçok seçenek sunan Türkiye’yi tüm dünyada popüler kılan ise Ege ve Akdeniz kıyılarının eşsiz doğası ve denizidir. Birbirinden güzel plajları, masmavi denizi, bakir koyları, Maldivleri aratmayan plajlarıyla Türkiye’nin olduğu kadar Dünya’nın da önemli tatil bölgelerinden biri olan Ege ve Akdeniz kıyıları deniz-kum-güneş üçlüsünün keyfini sürebileceğiniz en ideal yerlerden biridir.


Kleopatra Adası ve Plajı


Kleopatra Adası Marmaris’in 16 km açığında yer almaktadır. Adaya ulaşım Çamlık İskelesi’nden düzenli olarak kalkan tekne turları ile sağlanmaktadır. Marmaris’ten düzenlenen günübirlik tekne turlarıyla hem Sedir Adası hem de çevredeki birbirinden güzel koyları görme şansı elde edilir. Kedrai Antik Kenti ve dünyaca ünlü Kleopatra Plajı ile dikkat çeken ada, yaz boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Apollon Tapınağı, kilise, agora, antik liman, kule, antik tiyatro ve sur duvarı kalıntıları günümüzde ziyarete açıktır. Plajda yiyecek içecek servisi yapan bir kafeterya bulunmaktadır. Aynı zamanda yöresel eşyalar ve magnet gibi hediyelik eşyaların satıldığı butik yerler mevcuttur. Fiyatlar oldukça yüksek olduğu için giderken hazırlıklı olmak gerekir. Kleopatra Adası, mavinin eşsiz tonuyla, tarihi kalıntılarıyla ve nefes kesen doğal güzellikleri ile Türkiye’den görülmeye değer yerler listesinde ilk sıralarda yer almaktadır.


Sedir Adası Nerede?


Sedir Adası Muğla’nın Marmaris İlçesi sınırlarında, Gökova Körfezi’nin doğusunda yer alan yaklaşık 800 metrelik kıyı şeridine sahip olan bir adadır. Tarihi kalıntıları, eşsiz kumları ve muhteşem doğası ile 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak koruma altına alınmış olan ada, Marmaris’e 16, Akyaka’ya ise 27 km uzaklıktadır.


Sedir Adası Giriş Ücretleri


Hem tarihi zenginliği hem de doğal güzelliği ile ülkemizin nadide turistik yerlerinden biri olan Sedir Adası, koruma altına alınmış bir ören yeri olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Sedir Adası’na ilk defa gelecek kişilerin merak ettiği sorulardan biri de Sedir Adası’nın ücretli mi yoksa ücretsiz mi olduğudur. Bu pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Sedir Adası, ören yeri statüsü taşıdığı için girişlerin ücretli olarak gerçekleştirildiği bir yerdir. Adaya yaz ve kış dönemi olmak üzere farklı açılış ve kapanış saatlerinde ücretli olarak giriş yapabilmek mümkündür. Sedir Adası’na giriş ücreti ve ziyaret saatleri hakkında detaylı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.


Yaz dönemi: 1 Nisan – 1 Ekim tarihlerinde saat 08:30 ila 19:00 saatleri arasında ziyaret edilmektedir


Kış dönemi: 1 Ekim – 1 Nisan tarihlerinde 08:30 ila 17:30 saatleri arasında ziyaret edilmektedir.


Bilet satış gişesi yaz dönemi 18:30, kış dönemi ise saat 17:00’a kadar açıktır. Sedir Adası’na haftanın her günü gidilebilmektedir.


Sedir Adası’na giriş ücreti ise kişi başı 75 TL’dir. MEB’e bağlı öğretmenlerden, 65 yaş üstü kişilerden ve Müze Kart sahiplerinden adaya girişte ücret alınmamaktadır.