En İyi Macera Filmleri Listesi!

Da 5 Bloods (2020) – IMDb: 6.5

Vietnam savaşında gazi olan 5 afro amerikan savaştan yıllar sonra orada bıraktıkları bir arkadaşlarının cesedini bulmak ve gömülü bir hazine ulaşmak için Vietnam’a giderler. Her biri gazi olan bu 4 arkadaş Vietnam’da birçok olaya ve savaşın ortay çıkardığı yıkımlara şahit olacaklar. Macera türünde izlenilesi yapımlardan biri olan Da 5 Bloods en yeni Netflix macera filmleri listemizde de yer alıyor.

Enola Holmes (2020) – IMDb: 6.6

Sherlock Holmes’ın yaramaz ama bir o kadar da akıllı ufak kız kardeşini konu edinen filmde aksiyon macera ve gizem gibi konular işleniyor. Annesi ile yaşayan genç Enola bir gün aniden terk edildiğini fark eder. Bu ayrılığın ardında ise terk etmekten daha büyük sırlar yatmaktadır. Artık hayatına kendi yön vermek isteyen Enola evden kaçar ve annesini bulmaya çalışır.

The Aeronauts (2019) – IMDb: 6.6

Yarı biyografik bir yapım olan Balon Pilotları filminde çılgın bir sıcak hava pilotu ile göklerin sırrını açıklamak isteyen bir bilim adamın yolculuğuna şahit oluyoruz. Filmde yeni keşifler için daha önce hiç çıkılmamış bir yüksekliğe çıkan ikili burada macera dolu hayatta kalma serüveni yaşayacaklardır.

The Martian (2015) - IMDB: 8.0

Matt Damon’ın Mark Watney isimli bir botanikçiyi canlandırdığı film 2035 yılında geçiyor. Watney, Nasa tarafından görevlendirilen bir astronottur. Görev sırasında fırtına çıkar ve Watney, Mars’ta tek başına kalır. İlk olarak yapması gereken yalnız kaldığı yere uyum sağlamalı ve yaşamını bir süre devam ettirmelidir. Sonrasında ise dünyaya bir sinyal yollamak ve kurtarılmayı beklemek. Ancak bu süreç hiç de basit olmayacaktır. Ayrıca uzay filmleri listemizde birçok aksiyon ve yabancı& macera filmi bulabilirsiniz.

Life Of Pi (2012) IMDb: 7.9

Life of Pi, 2012 yılında vizyona giren ve en iyi macera konulu Hint filmleri listesinde de yeri olan harika bir filmdir. Hindistan’daki bir hayvanat bahçesinden Pasifik Okyanus’una uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası ve sonrasında yaşananlar etkileyici bir şekilde anlatılmaktadır. Hayatta kalma filmleri listemizde Life of Pi tarzı birçok efsane film bulabilirsiniz.

Operasyon: Argo (2012) – IMDb: 7.7

1979 yılında yaşanan İran devrimi sırasında militanlar ABD Büyük Elçiliğinde 52 Amerikalıyı rehin alırlar. CIA uzmanı olan Tom Mendez ise ABD vatandaşlarını kurtarmak için riskli planını işleme sokar.

Into the Wild (2007) IMDb: 8.1

Into the Wild, bir metropolden vahşi hayata, kirlilikten saflığa ve temizliğe dönüş hikayesidir. Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher aynı zaman başarılı bir atlettir de. Mezuniyet sonrası verilen bir davette ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik ve yanlış olduğunu söyler. Genç adam tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlayıp sahip olduğu her şeyi evinde bırakarak bambaşka bir hayata doğru uzun bir yolculuğa çıkar.

Death Race (2008) IMDb: 6.4

Jason Statham’ın baş rolde oynadığı bir başka aksiyon filmi ile karşınızdayız. En iyi aksiyon filmlerinin yıldız oyuncusu Jason Statham, azılı suçlularla dolu bir hapishaneye düşer. Bu hapishanenin yöneticileri, ceza evindeki mahkumları birbirlerini öldürmeye zorlayacak bir yarış alanı düzenler. Aksiyon’un hiç eksik olmadığı Death Race& filminde heyecanın doruklarına ulaşacaksınız.

Limitless (2011) IMDb: 7.4

Son yıllarda vizyona giren en başarılı filmler arasında yer alan Limitless, macera türü film önerileri arasında kesinlikle izlemeniz gereken bir yapım… Filmde, Eddie (Bradley Cooper) perişan halde yaşayan New York lu bir yazardır. Ancak günün birinde beyninin tüm kapasitesini kullanabileceği bir ilaçla tanışır. Ardından zengin, çekici ve akıllı olmaya başlar. Ancak bu durumun bir bedeli vardır. Her anı macera dolu efsane bir film.

Sherlock Holmes (2009) IMDb: 7.6

Ünlü dedektif romanından uyarlanan film 2009 yılında Robert Downey Jr. ve Jude Law ile daha dinamik ve daha etkileyici bir film olarak karşımıza çıkıyor. Dönemin en ünlü dedektifi Shelock Holmes ve ortağı Watson ile suçların çözülmesi için çaba harcıyorlar. Suç ile mücadele konulu filmlerde olduğu gibi kahramanlarımızın başına bir dizi olaylar geliyor fakat zeki dedektif Sherlock, en karmaşık olayları bile yüksek zekasıyla kolayca çözmesini biliyor. Filmde ikiliye Rachel Adams, Mark Strong ve Kelly Reilly gibi isimler eşlik ediyor.

The Last Samurai (2003) IMDb: 7.7

Yüzbaşı Woodow Algren yetenekli bir savaş gazisi olarak Winchester silah şirketinde çalışmaktadır. Şirket Japonya Kralına karşı ayaklanan Samuraylar'a karşı silah satmak için krala tanıtım yapmaya Algren' i gönderir. Silahlar satılır ve ordu hazırlıklara başlar. Az sayıda kalan Samuraylar son sefer ile yok edilecektir. Hazırlıklar tamamlanmadan önce bir çatışma yaşanır ve yüzbaşı Algren Samuraylar tarafından esir alınır. Samuray köyüne giden, onların arasında yaşayan ve erdemli davranışlarına hayran kalan yüzbaşı, savaş yaklaşırken tarafını seçmek durumundadır. Başrolde Tom Cruise ve beraberinde Ken Watanabe, Timothy Spall, Billy Connoly ve Hiroyuki Sanada,& The Last Samurai'da& rol alan isimler. Epik yönüyle de ağır basan film kült filmlerden bir tanesi...

The Revenant (2015) IMDb: 8.0

Leonardo DiCaprio’nun başrolde oynadığı macera dolu efsanevi bir yapım. Gelmiş geçmiş en iyi macera filmleri listesinde mutlaka ama mutlaka izlemenizi önerdiğimiz filmde, hayvanları kürkleri için tuzak kurup öldüren Hush Glass isimli karakterin, ayı saldırısı sonucunda yaralanması ve arkadaşları tarafından ölüme terk edilişini anlatır.

Pirates of The Caribbean Series& (2003 – 2017) IMDb: 8.0

Macera filmi denince mutlaka izlenmesi gereken filmlerden olan Pırates Of Carrıbean serisi, kurnaz ve sempatik korsan Jack Sparrow' un maceralarını anlatır. Siyah İnci adlı geminin kaptanı olan Jack, başka bir kurnaz korsan olan Kaptan Barbossa tarafından oyuna getirilir ve gemisi elinden alınır. Tek başına müzadeleye girişen Jack Port Royal kasabasında yakalanarak zindana atılır. Bu sırada kasabaya saldıran Kaptan Barbossa belediye başkanının kızını kaçırır. Kızın çocukluk arkadaşı kızı kurtarmak ister, Kaptan Jack ise gemisini kurtarmak ister. Bu yoldaki benzer düşmanları birbirini sevmeyen bu ikiliyi müttefik yapar. Kaptan Barbossa ve tayfasını alt etmeye çalışan ikili bir çok maceraya atılacaktır. İlk film çok beğenilince 5 filmlik bir seri çekilmiştir fakat Johny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush gibi isimlerin yer aldığı ilk filmin verdiği keyif farklıdır.

Mad Max: Fury Road (2015) IMDb: 8.1

Mad Max filmlerinden 30 yıl sonra bir kez daha izleyicilerle buluşan, macera bilim kurgu türünde son yılların en başarılı yapımlarından bir tanesi olan Mad Max: Fury Road, oldukça sürükleyici bir film. Aksiyon dolu bir maceraya hazır olun, çünkü uzun yıllar aklınızdan çıkmayacak bir film sizleri bekliyor.