Kabak Koyu gezi rehberi!

Fethiye’nin en huzurlu koylarından biri olan Kabak Koyu’nun kendine has bir büyüsü var. Müdavimleri her geçen yıl koydaki doğal güzelliğin biraz daha yitirildiğine şahit olsa da, büyü devam ediyor.


Kabak Koyu, Fethiye merkeze 30 km, Ölüdeniz Plajı’na ise 17 km uzaklıkta konumlanmış bir koy. Babadağ’ın eteklerine uzanan bir vadiyi de kapsayan Kabak, Faralya adıyla bilinen Uzunyurt Köyü’ne bağlı. Birinci derece doğal sit alanı ilan edilmiş olduğu için Kabak’ta yapılaşma izni yok, sadece ahşap yapılara ve belirlenmiş ücretli alanlarda kamp yapılmasına izin veriliyor.


Vadinin üst taraflarında balayı konseptli lüks oteller de mevcut ancak eğer vadinin keyfini sadece seyrederek değil, bir parçası olarak çıkarmak istiyorsanız, konfor beklentinizi biraz daha azaltmanız gerekecek. Yine de, daha önce hiç kamp/bungalov tatili yapmamış olsanız da, Kabak’ın büyüsüne kendinizi bırakmanız düşündüğünüzden de kolay olacak.



Kabak Koyu’nda konaklama


Kabak Vadisi, birçok kamp işletmesine ev sahipliği yapıyor. Kampların hepsi, doğal ortamı bozmamaya gayret edilerek inşa edilmiş ahşap yapılardan oluşuyor. Aynı zamanda birçok işletmenin özel çadır alanları da mevcut. Kabak’ta çadırda kalmak istiyorsanız, bu işletmelerden birinin alanını kiralamak durumundasınız, çünkü vadi içerisinde serbest kamp yapmak ve ateş yakmak kesinlikle yasak.


Web sayfaları üzerinden kampları incelerken öncelikle dikkat etmeniz gereken hususlardan biri, işletmenin denize yakın olup olmadığı. Bazı kamplar denize 5 dakika yürüme mesafesindeyken, diğerleri vadinin daha üst kesimlerinde konumlanmış durumda ve denize epey uzak. Her işletme farklı imkanlar sunuyor, özellikle üst taraflarda kalan bazı kamplarda havuz ve manzaralı lüks bungalovlar gibi imkanlar varken, denize yakın olan işletmelerde daha orman içi yapılar ve güzel kamp alanları bulmak mümkün.


Kabak Koyu’nda yeme içme meselesi, bir Boğa burcu insanı olarak beni en çok heyecanlandıran şeylerden biri. Kamplar birbirinden güzel yemekler sunmak için adeta birbiriyle yarışıyor. Konaklama ücretine genellikle sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil oluyor ve iki öğünde de açık büfe ve vegan/vejetaryen seçenekler de dahil olmak üzere bolca çeşit bulmak mümkün.

 

Kabak Koyu’nun denizi nasıl?


Fethiye’nin meşhur turkuaz deniziyle daha önce karşılaşmadıysanız, yolda gördüğünüz deniz manzarası bile çok heyecan verici gelecek. Koyda denize indiğinizde de, eğer şansınız yaver giderse, muhteşem bir denizle karşılaşmanız mümkün. Sahil taşlı, ancak denize yaklaştıkça küçük taşlar kendine özgü bir kumsala dönüşüyor. Su çok sığ değil, biraz ilerlediğinizde hemen derinleşiyor ve genellikle tertemiz oluyor. Ancak şanslı gününüzde değilseniz, çok hareketli bir Kabak denizine de denk gelebilirsiniz. 

 

Kabak Koyu’nda neler yapılabilir?


Kabak, her şey dahil tatil konseptinden hiç hoşlanmayanlar ve çok da planlı olmayan tatiller için ideal bir mekan. Tatilinizi burada geçirirken yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler tamamen sizin keyfinize kalmış. Kabak Koyu, antik Likya Yolu’nun da içinden geçtiği bir alan olduğu için, etrafta yürünebilecek güzel patikalar var. Tabelalarla belirtilmiş alanlarda kırmızı-sarı boya ile işaretlenmiş taşları takip ederek bu yolları kullanabilirsiniz. Tecrübe ettiğim yollardan biri, şelalenin bulunduğu alana giden yol. Şelalenin iki yolu var, biri kolay ve uzun olan; diğeri de kısa ve daha çetrefilli bir yol. Sonunda güzel bir şelaleye varıp güzelce dinlenir, ormanın tadını çıkarabilirsiniz.kaynak: