Baharatların hiç bilinmeyen faydaları!

Baharatların hiç bilinmeyen faydaları!


Karanfil


Karanfilde bulunan antiseptik özellik mikropları öldürüyor. Ağız kokusunu gidermekle kalmıyor bir de sakinleştirici özelliği bulunuyor. Karanfil mutlaka tüketmeniz gereken vücudunuzdaki önemli açıkları kapatan muhteşem bir baharattır. 


Kimyon


Kimyonun çok önemli bir özelliği var. Yağ yaktırma özelliği! Bunun yanında sindirim sistemini de düzenliyor. Kimyon çok fazla tüketmediğiniz sürece düzenli kullanımda fazlalıklarınızı yola sokacaktır.


Kekik


Antioksidan içermesinin yanında sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Kekik aynı zamanda yağ azaltıcı özelliğe de sahip bir baharattır.


Kırmızı Biber


Kırmızı biber, yemeklerimizi muhteşem lezzete kavuşturmak dışında hem metabolizmayı hızlandırmaya hem tok tutmaya yardımcıdır. Aynı zamanda düzenli tüketildiği taktirde yağ yakmanıza da yardımcı olur.  


Zerdeçal


Zerdeçal, kanserle mücadelede önemli bir baharattır. Zerdeçalı sabah kahvaltınız için hazırladığınız omletinizin içine bir tutam atabilirsiniz. Patates ve karnabahar gibi sebzelere serpebilirsiniz.Ayrıca zerdeçalı çay olarak da tüketebilirsiniz.


Zencefil


Genellikle mide bulantısına iyi gelen zencefil; kalp hastalıklarına, kansere ve baş ağrısına iyi gelmesiyle ve kan şekerini dengelemesiyle bilinmektedir. İstediğiniz yemeğin içinde toz halinde veya rendeleyerek kullanabilirsiniz.


Karabiber


Kemik sağlığınız için oldukça önemli baharatlar arasında yer alan karabiber, kan hücreleri için faydalıdır. Karabiber kullanımı Türkiye'de oldukça yaygındır. Karabiberi çorbalardan omletlere kadar bütün yemeklerinizde kullanabilirsiniz.