Mersin Narlıkuyu Plajları!
Narlıkuyu, Mersin merkezinden biraz uzakta ama hem içinde hem çevresinde bir çok zenginlik barındırıyor. Yani merkezden 85 kilometre gitmeye değer! Küçük bir balıkçı köyü olan Narlıkuyu ülkemizin batısında pek tanınıp bilinmese de Güneydoğu Anadolu'nun denizsever tatilcileri tarafından çok iyi biliyor.
Plajları
Narlıkuyu, asıl evleri deniz olan ve sadece yumurtlamak için karaya çıkan Caretta Caretta'ların en önemli üreme alanlarından biri. Koydaki suyun soğukluğundan dem vursak da biraz üşümeye razıysanız bu sevimli kaplumbağalarla birlikte yüzmeniz mümkün. Ama yüzmeseniz sadece denizi izleseniz bile ufak başlarını sudan çıkarıp sizi selamlayacak kadar nazikler. Koydaki restoranlarda balık yemek biraz pahalı olsa da denize nazır bir masada oturup kaplumbağa beslemek belki de sadece Narlıkuyu'ya mahsus bir şey!
Mersin – Silifke arasında konumlanan Narlıkuyu'nun restoranlarla çevrelenmiş koyu dışında başka bölgelerinde de denize girebiliyorsunuz.
Kızlar Hamamı Koyu
Narlıkuyu'nun Akyar bölgesindeki Kızlar Hamamı Koyu, en az restoranların olduğu koy kadar soğuk bir suya sahip. Ama soğuk olması sizi sakın ürkütmesin; cam gibi maviliği, çevresini saran çam ağaçları ve içinde yüzen kaplumbağaların güzelliğiyle Ege'yi sollayacak bir yüzme keyfi yaşatacak kadar da iddialı. Koy Kızlar Hamamı ismini mitolojiden, Tanrı Zeus'un burada yıkanan kızlarından almış.
Akyar Koyu
Kızlar Hamamı Koyu'ndan sonra gelen koy ise Akyar ve burada da suyun soğukluğu aynı. Dalış yapıyorsanız dibi kumluk ve kayalık olan bu koyda 12 metreye kadar dalma imkanınız da var. Su ne kadar derin olursa olsun dibinin ışıltısını görebileceğiniz bu koyda da Kızlar Hamamı Koyu'nda da deniz sefasıyla birlikte piknik yapabileceğiniz alanlar mevcut.
Boğsak Koyu
Boğsak Koyu Narlıdere'ye yakın ve Caretta Caretta'ların üreme yerlerinden biri olduğu için, belki burada da yüzmek istersiniz diyebileceğimiz alternatif plajlardan. Tıpkı Narlıdere gibi burada da yapılaşma yok. Plajı hem ince kumlu hem de çakıllı ama denizin ilk 5 metresi çocukların da girebileceği kadar sığ. Üstelik dalga da olmuyor.
Bu arada bir hatırlatmada da bulunalım. Soyunun tükenmemesi için gözümüz gibi bakmamız gereken Caretta Caretta'larla denizde yüzerken ya da kumda yürürken karşılaşmalarda evcil hayvanmış gibi davranmamakta fayda var. Çünkü Caretta'lar doğal ortamlarında yaşayan vahşi hayvanlar. Bazen elle beslenmeye alıştıklarında ve beklentileri karşılanmadığında saldırabiliyorlar.