Öğrencilerin Hayatını Kolaylaştıracak Uygulamalar!

En başta akıllı telefonlar olmak üzere hayatımızda yer alan teknolojik aletler üzerimizde caydırıcı etki yapıyor. Hal böyle olunca geleceğimiz için oldukça önemli olan ders çalışmayı bırakıyoruz. Bu nedenle akıllı telefonlardan verim almamız çok önemli. Bunun için ise ders çalışırken canımızın sıkılmasını engelleyen ve ders çalışmamızı kolaylaştıran uygulamalara ihtiyacımız var. İşte en iyi ders uygulamaları.


Evernote


En iyi ders uygulamaları arasında bulunan Evernote, not alma, düzenleme ve arşivleme uygulamasıdır. Kullanımı oldukça kolay olan bu uygulama ile fotoğraflar üzerine not alabilir ya da notlarınızın üzerine fotoğraf veya ses kaydı ekleyebilirsiniz. Evernote kısaca, kolay arayüzü ve çeşitli seçenekleri ile ders çalışan öğrencilerin hayatını kolaylaştırıyor.


Any.do


Hepimizin bildiği üzere pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi. Bununla birlikte uzaktan eğitim başladı. Ancak uzaktan eğitim uygulaması birçok öğrencinin düzenden çıkmasına sebep oldu. Dolayısıyla öğrencilerin ders hayatında büyük bir aksaklık yaşandı. Bunun için güzel bir çözümümüz var. Any.do adlı uygulama ile kendinize özel bir çalışma programı ayarlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra uygulamayı bir tür hatırlatıcı olarak da kullanabilirsiniz. Yüz yüze eğitim başladıktan sonra ise ders uygulamaları arasında yer alan Any.do ile derslerinizi, sınavlarınızı ve ödevlerinizi programlayabilir ve hatırlayabilirsiniz. Ayrıca unutmadan şunu da söyleyelim: uygulama planladığınız şeyi yapıncaya kadar size bunu sürekli hatırlatacak.


Duolingo


Ücretsiz dil öğrenme uygulaması olan Duolingo, kullanıcıları bir yandan eğlendirirken öte yandan dil öğretiyor. Müthiş uygulama ilk başta size bazı sorular sorarak yabancı dil seviyenizi ölçüyor. Daha sonra uygulamanın sizin için sunduğu uygun programı seçebiliyorsunuz. Bu adımlar bittikten sonra ise günlük 10 ila 20 dakikanızı harcayarak uygulama içindeki testleri çözüyorsunuz. Ayrıca test çözdükten sonra aldığınız puanlar ile başarılar kazanıyorsunuz. Bu da bir motivasyon kaynağı oluyor.


Photomath


Ders uygulamaları içinde yer alan Photomath, matematiği eğlenceli hale getiren bir uygulama olarak öne çıkıyor. Çünkü bu uygulama çözemediğiniz matematik problemlerini kolaylıkla çözüyor ve çözümü adım adım anlatıyor. Bunun için çözemediğiniz bir problemin fotoğrafını çekmeniz yeterli oluyor. Photomath taranan sayfalardaki kesirler, temel aritmetik, ondalık sayılar, cebir, logaritmalar, integral ve lineer denklemler gibi çeşitli fonksiyonları çözebiliyor.


Scribd


Scribd, bünyesinde e-kitap, sesli kitap ve çizgi romanlar barındıran, dijital kütüphane servisidir. En iyi e-kitap uygulamaları arasında yer alan Scribd içinde 10 milyondan fazla döküman bulunuyor. Ayrıca uygulama doc, ps, PDF, docx, pps, ppt, xls, xlsx ve pptx gibi birçok dosya türünü açabiliyor.


XMind


Ders uygulamaları arasında yer alan XMind, ders çalışanlar için oldukça verimli bir uygulama. XMind bir projeyi veya fikri daha iyi anlamanızı sağlıyor. Nasıl mı? Bu uygulama ile kavramlar üzerinde çizimleri, grafikleri ve uygulamanın sunmuş olduğu özellikleri kullanarak beyin fırtınası yapabiliyorsunuz. Bu da karmaşık konuları daha iyi bir şekilde anlamanızı sağlıyor.


TED


Türkçe de dahil olmak üzere 100’den fazla altyazı desteğine sahip olan TED sayesinde bilim ve teknoloji gibi birçok farklı konunun bulunduğu konuşmaları ve içerikleri izleyebilirsiniz. Ayrıca uygulamanın içinde binlerce ilham verici konuşma bulunuyor. Eğer motivasyona ihtiyacınız varsa bu konuşmalar sizin için oldukça faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra video izlemek için çok vaktiniz yoksa bunun için güzel bir çözüm var. Uygulama içindeki “surprise me” seçeneğine tıklayarak izlemek istediğiniz videonun dakikasını ve içeriğini belirleyebilirsiniz.