Keşfedilmeyi bekleyen cennetten bir köşe!

Limyros Nehri tarihte bereketli unvanını almış, bugünlerde Gökçay olarak biliniyor. Pandemi öncesi  bir pazar günü kahvaltıya gitmiştik. Burada konaklama da yapılabiliyor. Nehir kenarında ahşap bungalovlar var ve odaları harika. Aradığınız şey tam anlamıyla huzur ve
dinginlik ise doğru adres.


Turkuaz Köy’de tek duyacağınız şey nehrin akıntı sesine eşlik eden kuş sesleri, tek hissedeceğiniz ise portakal çiçeklerinin müthiş kokusu. Portakallar nisan ayında çiçek açmaya başlıyor. Tamamı köyde yetişen ürünlerle organik bir kahvaltı sunuyorlar. Pandemi sonrası burada konaklamasanız bile kahvaltı için gelip atmosferini solumalısınız. Turkuaz Köy’de yapacağınız çeşitli aktiviteler de var. Yemyeşil Gökçay Nehri üzerinde kano yapabilirsiniz.

 

Kano yolculuğunuz boyunca su kaplumbağaları, kuşlar ve deniz tavukları eşliğinde nefes kesici manzaralar göreceksiniz. Köyde isterseniz hasat, bakım, reçel yapımı gibi faaliyetlere de katılmanız mümkün hatta traktör kullanmayı bile öğrenebilirsiniz. Ayrıca tesisteki doğal havuzda yüzebilirsiniz. Kısıtlamalar sonrası huzura doyacağınız bir hafta sonu tatili için burayı listenize ekleyin. Dikkat edin bol oksijen başınızı döndürebilir.