Dünyanın en ücra 5 yeri!

Punta Arenas

 

Dünyanın en ücra yerleri listemize Şili Antarktika Devlet Arazisi’nin (Antartica Chilena) başkenti Punta Arenas ile başlıyoruz. Punta Arenas, Magallanes ve Şili Antarktika Devlet Arazisi (Antartica Chilena) olarak bilinen güney Şili bölgesinin başkentidir. Burası muhtemelen bölgedeki gezinizde görebileceğiniz en büyük şehirdir. Nüfusu yaklaşık 124.000’dir ve birçok Antarktika gezisi için hareketli bir üs olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda güney ışıklarını izlemek için harika bir yerdir.


Ushuaia


Dünyanın en güneyindeki şehir olarak bilinen Arjantin’in Ushuaia şehri, muhtemelen Antarktika gezinizin başlayacağı yerdir. Ateş Toprakları (Tierra del Fuego) Milli Parkı ve Bienal de Arte Contemporáneo del Fin del Mundo: Dünyanın Sonunda Çağdaş Sanat Bienali adlı bir sanat zirvesiyle tanınan, başlı başına bir turizm merkezidir. Ateş Toprakları Milli Parkı’na yakın konumu ve çevrenin kendine özgü doğası, Ushuaia’nın turistik bir merkez olmasını sağlar. Antarktika ekspedisyonlarının çıkış noktası olması ve yolcu gemilerinin ara durağı konumu, kenti popüler kılan faktörlerdir. Ancak hemen hemen bütün ürünlerin şehre çok uzak mesafelerden getirilmesi zorunluluğu, Ushuaia’yı Arjantin’in ve Güney Amerika’nın en pahalı şehirlerinden biri kılar.


Drake Boğazı


Dünyanın en ücra yerleri listemizdeki kesinlikle görülmesi gereken yerlerden birisi de Drake Boğazı’dır. Artık sıcaklıklar donma noktasının üzerinde olduğu için buz kütleleri yolcu gemilerinin Güney Amerika’dan aşağı doğru gitmek için kullandıkları yol olan Drake Boğazı’ndan geçmesine yetecek kadar eriyor. Burası ayrıca, efsaneye göre gezegendeki en tehlikeli boğazlardan biridir.


Güney Shetland Adaları


Dünyanın en ücra yerleri listemizde kendisine yer bulan Güney Shetland Adaları, Antarktika Yarımadası’nın kuzeyinde yer alır ve 1.424 mil karelik devasa bir kütleyi kaplar. Güney Shetland Adaları bir dizi bilimsel araştırma istasyonuna ev sahipliği yapmanın yanı sıra penguenleri, fokları ve onları izlemekten zevk alan yolcu gemilerini de ağırlar. Ayrıca burada aşağı yukarı bir düzine ada vardır.


Deception Adası


Hazır yanardağlardan bahsetmişken dünyanın en ücra yerleri listemizde yer alan Deception Adası, Antarktika ziyaretçileri arasında uzun zamandır favoridir. Eski bir balina avlama istasyonu olan Deception Adası Limanı, bu günlerde hem turistlere hem de bilim adamlarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca burada geminizden inip tüm bu penguenleri karadan görmeniz mümkün.