Hacıbebekoğlu, kimse bu kadar kötü olacağını tahmin etmiyordu!

Hacıbebekoğlu, “Pandemi süreci her sektörü etkilediği gibi bizim sektörümüzü de etkiledi. Bu yıl alışılmışın dışında bir yıl oldu. Kimse bu kadar kötü bir yıl beklemiyordu.”dedi.

 

“2021 yılında iş patlaması bekliyoruz”

 

Elinde stok ürünü olmayan esnafların çok zorluk çektiğini kaydeden Mustafa Nazmi Hacıbebekoğlu, “2020 yılının kayıp yılı olduğunu söyleyebiliriz. Kendi öz sermayesiyle çalışmayan kişilerin bazıları büyük hüsran yaşadı. Bu süreçte adımlarımızı temkinli attık. Peşin ödemelere önem gösterdik. Vadeli ürün alım satımlarına dikkat ettik. 2- 3 ay gibi bir süre iş yerlerimizi kapatmak zorunda kaldık. Pandemi süreci her sektörü etkilediği gibi bizim sektörümüzü de etkiledi. Bu yıl alışılmışın dışında bir yıl oldu.

 

 

Kimse bu kadar kötü bir yıl beklemiyordu. Pandeminin bu kadar uzayacağını kimse kestiremedi. Çoğu esnaf bu sürece hazırlıksız yakalandı. Elinde stoku bulunmayan bazı esnaflar battı. 2021 yılına umutla bakıyoruz. İnşallah bu yıl yaşadığımızı önümüzdeki yıl yaşamayız. 2021 yılında ekonomik olarak iş patlaması bekliyoruz. İnsanlar işlerini gelecek yıla göre planlıyor. Esnaflarımız yeni yıldan çok umutlu.”diye konuştu.