Oyuncuların Rolleri Nasıl Aldıklarını Anlatan Hikayeler!

Ben Affleck ve gergin gülümsemesi

 

Oyuncuların aldıkları rollerin hikayeleri listemize başarılı oyuncu Ben Affleck ile başlıyoruz. David Fincher filmleri için oyuncu seçerken genellikle çok titiz davranır. Ancak bazen her şeye tesadüfen karar verilir. David Fincher’a göre, Ben Affleck Gone Girl’deki rolünü gülümsemesinden dolayı aldı! Filmde gazetecilerin, kocasından kayıp karısının bir fotoğrafının yanında durmasını istedikleri bir sahne var. Ben Affleck ise bu sahneyi çok gergin bir gülümseme ile yaptı. David Fincher, “Google Görseller’e göz attım ve bu tür bir gülümseme veren yaklaşık 50 Ben Affleck fotoğrafı buldum. İşte o zaman onun rol için ideal oyuncu olduğunu anladım.” dedi.


Jennifer Lawrence ve yıkanmamış saçları


Jennifer Lawrence’ın ilk büyük film rolünü, seçmelere burun akıntısı ve kirli saçlarla geldiği için aldı. Bunu, sorunlu bir aileden gelen 17 yaşındaki bir kız karakterine bürünmek için yaptı. İlk başta “Gerçeğin Parçaları” (Winter’s Bone) filminin yönetmeni, Jennifer Lawrence’ı bu rol için çok güzel olduğu gerekçesiyle reddetti. Ancak Lawrence’ın pes etmeye niyeti yoktu. Lawrence filmde oynamaya o kadar hevesliydi ki, New York’a uçarak geldi. Daha sonra kasıtlı olarak 13 blok boyunca sulu karla yürüdü ve seçmelere makyajsız ve bir hafta boyunca yıkamadığı saçlarıyla gitti. En nihayetinde imrenilen rolü almayı başardı. Oyuncuların aldıkları rollerin hikayeleri listemizde yer alan oyuncu, bu filmden sonra çok ünlü oldu ve yüksek bütçeli filmlerde rol aldı.


Kate Winslet’in olağanüstü ısrarı


O zamanlar çok az bilinen bir aktris olan Kate Winslet, 1997 yapımı Titanik filmindeki ikonik rolünü almak için çok uğraştı. Kate Winslet, menajerinin yardımıyla James Cameron’ın telefon numarasını aldı ve Rose DeWitt Bukater rolü için en ideal oyuncu olduğu konusunda ısrar ederek onu aramaya devam etti. Kate, ünlü film yönetmenine “From your Rose” yazan bir notla birlikte bir buket gül bile gönderdi. Bazılarınız aktristin çok cüretkar davrandığını düşünebilir ancak bu taktikleri sayesinde rolü kapmayı başardı.


Emma Watson’ın çok konuşkan olması


Harry Potter serisindeki ana roller için seçmeler uzun sürdü. Yönetmen ve yapımcılar Hermione’yi oynayacak doğru kişiyi bulamadı. Sonunda J. K. Rowling de seçmelere katıldı. Rowling bir gün Emma Watson ile telefonda konuştu ve bu sohbetten çok memnun kaldı. 10 yaşındaki Emma Watson, sohbetin birçok noktasında yazarın bir şey söylemesine izin vermeyerek durmadan konuştu. Bu konuşma Rowling’e, onun Hermione karakteri için en doğru oyuncu olacağını düşündürdü.


James Michael Tyler ve barista becerileri


Oyuncuların aldıkları rollerin hikayeleri listemizde Friends dizisinde oynayan James Michael Tyler’ın da rolünü nasıl aldığını öğrenelim! Aktörün kült TV dizisi Friends’te Gunther rolünü almasına yardımcı olan şey güzel sanatlar yüksek lisans derecesi değildi. Aslında Tyler, rol için başvuranlar arasında bir kahve makinesinin nasıl çalıştırılacağını bilen tek kişiydi. Ancak oyuncu, ekran dışında pek de büyük bir kahve tutkunu olmadığını söylüyor.


Wayne Knight’ın çok terlemesi


Steven Spielberg, Wayne Knight’a programcı Dennis Nedry rolünü teklif etmesi için oyuncunun menajerini aradı. Wayne, daha sonra Jurassic Park’taki rolünü tam olarak nasıl aldığını açıkladı. Ünlü yönetmen Knight’ı ilk olarak Temel İçgüdü (Basic Instinct) filminde görmüş ve Sharon Stone’u sorgulama sahnesindeki terlemesinden etkilenmişti. Spielberg oyuncunun terli yüzünün bir bilim kurgu filminde harika görüneceğini düşündü. Spielberg Wayne’e rolü ile ilgili şöyle demişti: “Kadın bacakları yerine bir dinozora bakacaksın.”


Matthew McConaughey’nin bıyığı


Oyuncuların aldıkları rollerin hikayeleri listemizde bulunan Matthew McConaughey’nin rolünü nasıl aldığına bakalım. Richard Linklater, Matthew McConaughey’nin Genç ve Heyecanlı (Dazed and Confused) filmindeki David Wooderson rolü için fazla yakışıklı olduğunu düşündüğü için ona rol vermek istemiyordu. Ancak oyuncu seçmelerde ikna edici bir performans sergiledikten sonra yönetmen fikrini değiştirdi. Ancak Linklater’in bir şartı vardı, o da McConaughey’nin çirkin bir bıyık bırakmasıydı. Matthew McConaughey ise bunu kabul etti.