Ülkelere göre popüler kahveler!

Kaffeost – Finlandiya Lor peyniri (juustoleipä) üzerine sıcak kahve dökülmesiyle yapılan kaffeost kulağa garip gelse de Finlandiya'da oldukça popüler.

 

Türk kahvesi – Türkiye İnce öğütülmüş kahve çekirdekleri, genellikle bakırdan yapılan cezvede kaynatılır. Filtresiz olan bu kahvenin özelliği, kahvenin dibe çökmesidir.

 

Yuanyang – Malezya Hem sıcak hem soğuk servis edilebilen bu kahve; siyah kahve, süt ve siyah çayın karışımından yapılıyor.

 

Flat White – Avustralya Latteye benzeyen ama ondan daha küçük porsiyonda olan bu kahve espresso üzerine dökülen buharlaşmış sütten oluşuyor.

 

Frappé – Yunanistan 1957 yılında Nescafe temsilcileri tarafından icat edilen Frappé, Yunanistan'da oldukça popüler. Soğuk hazır kahve üzerine köpüklü süt dökülmesiyle yapılıyor. Genellikle bir bardak suyla servis ediliyor.

 

Espresso Romano – İtalya Gerçek bir İtalyan espressosu bir dilim limon ile birlikte gelir!

 

Cà phê đá – Vietnam Hem tatlı hem sert olmasıyla bilinen bu soğuk kahvede, öğütülen koyu kavrulmuş Vietnam kahve çekirdeklerinin French damla filtresi ile demlendiriliyor. Daha sonra sütle karıştırılıp üstüne buz koyularak servis ediliyor.

 

Café de Olla – Meksika Tarçın çubuğu ile kaynatılan bu geleneksel Meksika kahvesine, kahvenin yanı sıra rafine edilmemiş şeker kamışı da eklenir. Yöre sakinleri fincanın kahveye tat verdiğine inandıkları için özellikle kilden yapılmış fincanda servis edilir.

 

Café Touba – Senegal Bu kahve, Afrika biberi bazen de karanfil ile tatlandırılır. Baharatlar kahve ile karıştırılıp, kavrulup, öğütülüp, filtrelendikten sonra sert bir kahve elde edilir.

 

Cafezinho – Brezilya Tüm dünya caipirinhayı Brezilya'nın en popüler içkisi olarak düşünse de; yerliler cafezinhoyu daha çok seviyor. Espressoya çok benzeyen cafezinho, küçük ve sert bir kahvedir.