Tuz tüketmezseniz vücudunuzda yaşanabilecek değişimler!

Kilo alabilirsiniz

 

İyotlu tuz tüketmek, hormonlarınızın düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar. Eğer iyot tüketiminizi tamamen keserseniz hormonlarınız da bu durumdan olumsuz etkilenir. Dolayısıyla yavaş yavaş kilo almaya başlarsınız ve yüzünüz şişer. Bunlara ek olarak kendinizi yorgun ve bitkin hissedersiniz.


Kalp sağlığınız bu durumdan olumsuz etkilenebilir


Eğer kalp ve dolaşım problemlerinden şikayetçiyseniz tuz tüketimini azaltmak, sizin için ideal bir beslenme şekli olabilir. Ancak herhangi bir kalp ya da dolaşım rahatsızlığınız yoksa tuzlu tüketiminizi dengede tutmanız şart! Çok fazla iyot tüketmenin ya da hiç tüketmemenin kalp sağlığınızı olumsuz yönde etkileyeceği unutmamalısınız!


İnsülin direnciniz artabilir


Yapılan araştırmalar, yeterli miktarda iyot tüketmediğiniz takdirde insülin direncinizin artabileceğini kanıtlıyor. Yani kan şekerinizi dengede tutmak için ihtiyacınız olan iyotu almanız şart.


Dehidrasyon belirtileri gösterebilirsiniz


Eğer kanınızdaki sodyum seviyesi hızlı bir şekilde düşerse susuzluğa benzer semptomlar gösterebilirsiniz. Yani başınız dönebilir, ağzınız kuruyabilir ve sürekli su içmek isteyebilirsiniz. Ek olarak tuvalete de oldukça az çıkacağınızı söyleyelim.


Mideniz bulanabilir


Tuzlu şeyler tüketmemek, kolestrol seviyenizde önemli değişikliklere neden olur. Bu durumdan ilk olarak kalbiniz etkilenir, ardında da vücudunuzun geri kalan bolümleri. Sonuç mu? Bitmek bilmeyen bir mide bulantısı.