Kocaeli’de Piknik Yapılacak Yerler!

Yuvacık Barajı ve Çevresi


Kocaelide Piknik Yapılacak Yerler listesinde elbette ilk sırada adeta Kocaeli’nin Karadeniz’den kopmuş bir parçası olan Yuvacık geliyor. Yuvacık Barajının bölgeye kattığı doğal güzellik ile birlikte muhteşem manzaralar eşliğinde piknik yapabileceğiniz ücretli ve ücretsiz bir çok alanın bulunduğu Yuvacık Barajı ve çevresi piknik yapılabilecek en güzel yerlerden biri.


Karakaya Piknik Alanı Çay Bahçesi


Gürül gürül akan bir derenin hemen yanında serin suların başucunda güzel bir piknik alanı. Ayrıca dere üstü ahşap çardaklar, dere üstü salıncak, çocuk parkı ve hamak bulunuyor.


Yuvacık Barajı Çevresindeki Diğer Piknik Alanları


Sarmaşık Piknik Alanı, Yeşil Doğa Piknik Ve Kamp Alanı, Tikulak Piknik Alanı, Çınaraltı Piknik Alanı tercih edebileceğiniz diğer noktalar olabilir.


Aytepe – Yeşil Vadi Piknik Alanı


Yuvacık Barajı restoranlarının olduğu yerin üst tarafında Diriliş Kampına gidilen yol üzerinde bulunan Yeşil Vadi Piknik Alanı yüksek rakımda temiz havası ve muhteşem doğa manzarası ile güzel bir piknik yapabileceğiniz nokta. 


Kuzuyayla Tabiat Parkı


Kuzuyayla Tabiat Parkı; sahip olduğu doğal ve rekreasyonel kaynak değerleri sebebiyle koruma altına alınmış bir alandır. Ağaç, çalı, yer örtücü olmak üzere zengin bir bitki örtüsü vardır. Sapanca gölü manzarasına sahiptir.


Maşukiye Piknik Alanları


Yuvacık ile beraber ünü il dışına taşmış bir başka doğa harikası bölge olan Maşukiye‘de bir çok piknik alanı bulunuyor. Özel işletmelere ait bu piknik alanlarında masa kiralayarak kendi mangalınızı yapabilirsiniz. 


Muhsin Yazıcıoğlu Piknik Alanı (Körfez)


Denizin hemen yanında hazır mangal şömineleri ve masaları ile aileniz ile piknik yapabileceğiniz bir nokta. Bölge Körfez Belediyesi’ne ait.

 
Çınarlıdere Piknik Alanı – Derince


Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesinin yapıldığı Çınarlıdere Piknik Alanı (Derince Mesire Alanı) 350 bin metrekare bir alanda bulunuyor. Çınarlı deresinin kenarında 4 km uzunluğa sahip şeritte piknik masaları ve mangal düzenekleri bulunuyor. Çocuk parkları ve spor aletlerininde bulunduğu piknik alanında su ve WC ihtiyaçlarını karşılayacak noktalar var.


İzmit Körfez Sahili


Eski yol olarak bilinen ve körfezin uç sahili kıyısında mangal ve semaver yapılabilecek çardaklar bulunuyor. Bu yolu kullanan kişiler özellikle hafta sonu ve tatil günlerinde yoğunluğu bilirler. Erkenden giderek bir çardak bulmanız gerekiyor. Çim üstlerinde ateş ve mangal yapmak yasak. 


Gökmenler Piknik Alanı


Sapanca gölü kıyısında Ormanya Doğal Yaşam Parkı‘nın yakınlarında bulunan Gökmenler Piknik Alanında göl manzarası eşliğinde piknik yapabilirsiniz. Çocuklar için eğlenceli vakit geçirecek aktivite yapabilecek alanlar bulunuyor.