Sanal müze gezisi!

Louvre Müzesi Fransız ihtilâlinden sonra 1793 yılında, Fransa'da açılan ilk devlet müzesi Louvre dünyada en çok ziyaret edilen sanat müzesidir.

 

Solomon R. Guggenheim Müzesi New York kentinde bulunan ve Solomon Guggenheim'ın modern sanat yapıtlarından oluşan koleksiyonunun sergilendiği müzedir. Solomon R. Guggenheim Müzesi, Frank Lloyd Wright'ın tasarımıdır.

 

Ulusal Sanat Galerisi Ulusal Sanat Galerisi, 1937 yılında National Mall Washington D.C.'de kurulmuştur. 1938 yılında ABD Kongresi tarafından inşaa edilen müzede 2000'den fazla heykel, tablo, dekoratif sanat parçaları ve Joseph E. Widener tarafından bağışlanmış birçok İtalyan porselen vardır. 

 

British Museum, British Museum, İngiltere'nin Londra şehrinde bulunan ve dünyanın dört bir yanından antik çağ yapıtları ve etnografya koleksiyonlarını kapsayan müzedir. British Museum koleksiyonları dört ana bölümde toplanmıştır: Eskiçağ yapıtları bölümü; sikkeler ve madalyalarbölümü; baskılar ve çizimler bölümü; günümüzde ayrı bir yapıda bulunan "Museum of Mankind" (İnsanlık Müzesi) adı verilen etnografi bölümü. 

 

National Museum of Natural History National Museum of Natural History, Washington D.C.'deki National Mall'da bulunan doğa tarihi müzesidir. 

 

Metropolitan Museum of Art Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan Metropolitan Museum of Art New York City'deki Central Park'ın yanında bulunuyor. Müzede Eski Doğu, Mısır, Yunan ve Roma dönemlerine ait eserler bulunmaktadır. 

 

Dali Tiyatrosu ve Müzesi İspanya, Katalonya'daki Figueres kasabasında bulunan Dali Tiyatro-Müzesi'nin tamamı Salvador Dali'nin sanat eseri ile doludur. 

 

Vatikan Müzesi Vatikan Müzesi, önemli sanat ve klasik heykeller koleksiyonuna sahip bir müzedir.

 

Ayasofya Müzesi Havada asılı gibi duran baş döndürücü kubbesi, oyma mermer sütunları ve eşsiz mozaikleriyle mimarlık tarihinin başyapıtlarından biri olan Ayasofya iki büyük semavi dine ev sahipliği yaptı. 1935 yılında müze olarak hizmet vermeye başlayan Ayasofya, İstanbul'da yapılmış en büyük Bizans kilisesidir.