Kıyıda Köşede Kalmış En İyi Diziler!

Yüzde seksenini geride bıraktığımız 2020, uzun seneler konuşulacak bir yıl oluyor.  Bu listemizde 2020’de başlamış ama çok da popüler olmamış, kıyıda köşede kalmış, ortamlarda söylendiğinde dikkat çeken dizilere yer verdik. İşte pek bilinmeyen diziler…


When The Streetlights Go On


When the Streetligts Go On, yatırılan inanılmaz bütçelere rağmen sadece 6 ay süren yayın hayatını sonlandırma kararı alan Quibi’nin iddialı yapımlarından biriydi. Kısa zaman dilimlerinde izlenebilecek içerikler yayınlayan Quibi’den önce bu dizi 2016 yılında Hulu tarafından denendi fakat yayına çıkma başarısı alamadı. Uzunlukları 7 – 10 dakika arasında değişen 10 bölümden oluşan dizinin yaratıcıları Chris Hutton ve Eddie O’Keefe, yönetmeni Limetown’dan bildiğimiz Rebecca Thomas. Dizimiz, 1995 yılında küçük bir kasabada işlenen cinayetin ardından yaşananları konu ediyor. İki kişinin öldürülmesi üzerine gazeteciliğe meraklı bir öğrenci olan Charlie Chambers, cinayetleri aydınlatmak için polisten gizli bir şekilde çalışmaya başlar.


Raised by Wolves


En efsane dizilerin yayınlandığı platform olarak bilinen HBO, 2019 Mayıs ayında kendi dijital yayın platformu HBO MAX’ı duyurmuştu. Ridley Scott’ın yapımcıları arasında yer aldığı Raised by Wolves, platformun ilk iddialı dizisi diyebiliriz. Başrolünde en sevdiğimiz Viking olan Travis Timmel, Amanda Collin, Abubakar Salim ve çocuk yıldız Winta McGrath’ın yer aldığı dizi, gizemli bir gezegende yaşayan ve insanların çocuklarını yetiştirmekle görevlendirilen ve birbirlerine anne ve baba diye hitap eden, iki androidin maceralarını konu ediyor. 


I May Destroy You


Pek bilinmeyen diziler arasında yer alan bir başka yapım da BBC ve HBO için üretilen I May Destroy You. Dizi, tecavüze uğradıktan sonra hayatını yeniden inşa etmek isteyen genç bir kadının hayatını anlatıyor. Dizinin başrolünde de yaratıcı kısmında da yönetmen koltuğunda Michaela Coel var. Sadece 2020’nin değil belki de (Fleabag gibi) son yılların en iyi dizilerinden biri olmaya aday olan I May Destroy You gücünü, dramın mizahla ustaca harmanlanmasından alıyor.


The Haunting: Bly Malikânesi


Bir Netflix dizisi olan The Haunting: Bly Malikânesi, listedeki tek korku dizisi. Dizi, The Haunting of Hill House’un antoloji türündeki devamı niteliğinde. Netflix, (The Haunting of Hill House) Tepedeki Ev’i ilk duyurduğunda yer yerinden oynamıştı. Dizi yayınlandığı senenin en iyi dizilerinden biri olarak gösterilmiş, tüm ülkelerde en çok izlenenler listesine girmiş ve korku türü hayranlarının uykularını kaçırarak onları yeterince tatmin etmişti. Ardından şirket, The Haunting of Hill House’un devam yapımı olacağını duyurduğunda herkes benzer bir formatta benzer konuların işleneceği bir sezon beklemişti ama Bly Malikânesi bu beklentileri boşa çıkartarak herkesi şaşırttı. Birkaç oyuncu haricinde bambaşka bir yapım olarak karşımıza çıkan Bly Malikânesi ve bu yüzden bir devam yapımı olmasına rağmen bu listede “ayrıca” kendisine yer buldu. Henry James’in Turn of the Screw romanından uyarlanan dizide, ilk sezondan tanıdığımız Victoria Pedretti, Oliver Jackson Cohen ve Kate Siegel, gibi oyuncular yer alıyor. 


P-Valley


P-Valley de bilinmeyen diziler arasında. Bu dizi tek kelime ile oldukça renkli bir dizi. Daha önce Spartacus gibi dünyaca ünlü yapımların yayınlandığı Starz kanalının üretimi olan dizi, bir tiyatro oyunundan uyarlanmış. Dizide, ABD’nin Mississippi Deltası’nda bir striptiz kulübünde çalışan bir avuç insanın birbirinden ilginç hikayeleri anlatılıyor. 8 bölümden oluşan ilk sezonun bölümleri 50 ila 60 dakika arasında değişiyor.