Avrupa'nın en güzel adaları!

Folegandros (Bolukendire) / Yunanistan 


Yunanistan'ın Güney Ege bölgesinde bulunuyor. Ege Denizi'nde Kiklad Adaları'nın bir parçası. Yüzölçümü 100.2 kilometrekare olan adanın nüfusu 2011 yılı itibarı ile 1,456. Bolukendire, çok çeşitli bir manzaraya sahip olup uzun uçurumlar ile büyük bir mağaraya ev sahipliği yapmakta.


Zakintos / Yunanistan 


Yunanistan’ın güneyinde bulunan İon Adaları’ndan biri olan Zakintos ücreti uygun bir yer olmasa da, verdiğiniz paraya mutlaka değiyor. Dünyaca ünlü Navagio Koyu ve Blue Caves’le kartpostallık bir görüntüye sahip.


Girit / Yunanistan 


Masmavi denizi, bembeyaz kumsalıyla tatilcilerin son yıllardaki göz bebeği Girit kültürel zenginlikleriyle de dikkat çekiyor. Akdeniz ve Ege Denizi'ni birbirinden ayıran Girit Adası, bu enteresan konumuyla yüzyıllardır pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış.


Hvar / Hırvatistan 


Hvar, Orta Dalmaçya kıyılarının açığında bir Hırvat adası. Upuzun ve çam ormanlarıyla kaplı. Zeytinyağı ve şarabıyla ünlü. Çok eski bir yerleşim merkezi aynı zamanda. Yontma taş devrinde de insanlar yaşamış burada, cilâlı taş ve tunç devirlerinde de; sonra İliryalılar gelip yerleşmiş. Ama Hvar henüz ortada yokken, daha doğrusu Adriyatik Denizi’nin dibinde bir kaya parçasıyken de yerbilim bulgularından, örneğin adanın en eski kenti Stari Grad Müzesi’nde sergilenen fosillerden, burada hayatın bir biçimde varolduğunu biliniyor.


Mikanos / Yunanistan 


Göz alıcı güzellikteki doğası, beyaz ve tüm renklerin hâkim olduğu daracık sokakları, meşhur plajlarıyla tam bir tatil rotası Mikonos… Akşam olunca şehrin rengi değişiyor. Gündüz içinizi aydınlatan sokakları, akşam loş ışıklar altındaki görüntüsüyle sizi bir kez daha etkisi altına alıyor.


Skiathos (İskados) / Yunanistan 


Yunanistan'ın Teselya bölgesinde bulunan bir ada. Ege Denizi'nde Şeytan Adaları'nın en batısındaki yerleşimdir. Nüfusu ise 2011 yılı itibarı ile 6 bin 88. Yemyeşil Skiathos (İskados) adası, güzel kumlu plajlar ve suyun üzerinde yüzen cennet gibi yerlerle çevrilidir.


Ischia / İtalya 


Ischia Adası, İtalyanca isola d ischia, Latince aenaria, İtalya’nın güney kesiminde, Napoli’nin tam güneybatısında yer alan güzel bir ad. Campania yönetim bölgesindeki Napoli ilinde, Miseno Burnunun karşısında yer alır; Napoli Körfezinin kuzeybatı girişindedir.


Mallorca / İspanya 


Kuzey Avrupalılar Mayorka’ya bayılır. İspanya kıyılarına 200 kilometre uzaklıktaki Akdeniz adasına en çok rağbet gösterenler kum, güneş, deniz üçlüsünün peşindeki İngiliz, Alman ve İskandinavlar.


Bozcaada / Türkiye 


Eski adı Tenedos olan Bozcaada, her anınıza rüzgârın eşlik ettiği, mübadele öncesi Rum nüfusun çoğunlukta olduğu, kendine has havası, buz gibi deniz suyu, tertemiz plajları lezzetli yemekleri ve ziyaretçi yoğunluğundan dolayı Gökçeada ile karşılaştırıldığında Çanakkale’nin öz kızı muamelesi gören cennetten bir köşe.