Marmara'nın En Popüler Tatil Beldeleri!

Ancak tatil için o kadar uzaklaşmaya da gerek yok diyenler ise rotasını Marmara Bölgesi'nin popüler tatil beldelerine çeviriyor. Marmara Bölgesi'ndeki tatil beldeleri ise hem kuzeyde hem de bölgenin güneyinde toplanmış durumda. İşte bu yaz en az birini keşfetmenizi tavsiye ettiğimiz Marmara'nın en popüler tatil beldeleri.

 

Marmara Adası

 

Balıkesir tatil beldeleri yönünden ülkemizin en şanslı illerinden biri. İl merkezinin denize kıyısı yok ama ilçelerinin birçoğu harika plajlara, tarihi dokuya sahip yapılara ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Balıkesir'e bağlı olan bu Marmara Adası, aynı zamanda Marmara Denizi'ndeki adaların da en büyüğü. Marmara Adası'na İstanbul'dan yaz sezonunda feribot seferleri düzenlendiği için burası hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

 

Bolayır

 

Çanakkale'nin tarihi değeri yüksek ilçesi Gelibolu'ya bağlı bir tatil beldesi Bolayır. Her daim rüzgar alan denizi ile sörf tutkunlarının uğrak yerleri arasında bulunuyor. Tatil ve dinlence için de hem İstanbullular hem de çevre illerde yaşayan birçok kişi Bolayır'ı sakinliğinden dolayı tercih ediyor. Yazlıkçıların çoğunluğu oluşturduğu beldede hem küçük oteller hem de günlük kiralık daireler oldukça revaçta.

 

Avşa Adası

 

Avşa Adası, Balıkesir'in Marmara Adalar Belediyesi'ne bağlı ünlü bir tatil bölgesi olarak öne çıkıyor. Avşa Adası'nın gezilecek yerleri arasında merkezin dışında adanın tertemiz koylarını mutlaka görmenizi ve bu koylarda yüzmenizi tavsiye ederiz. Adada konaklama için tercih edebileceğiniz pek çok otel olup merkezde daha çok apartlar ve pansiyonlar hizmet veriyor diyebiliriz. Koyların ve merkezin dışında Avşa Adası'nda ziyaret edebileceğiniz ve denizine bayılacağınız bir yer daha var. Orası da merkezden araçla sadece 10 dakikada ulaşabileceğiniz Yiğitler tatil beldesi. Burası Avşa'nın merkezine göre daha sakin oluyor. Yiğitler, aslında küçük bir köy ve burada 4 tane de otel var.

 


Mürefte

 

Marmara'da bağları, bağbozumları ve şaraplarıyla ünlü bir yer Mürefte. Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı olan Mürefte, İstanbul'a 3 saat, Tekirdağ'a 48 km uzaklıkta konumlanıyor. Şaraplarıyla öne çıkan bu beldede ayrıca ülkemizin en büyük şarap müzesi de bulunuyor. Bölgeye has üzüm kimliği ile öne çıkan Mürefte, bağbozumu dönemlerinde mutlaka gezi listenizde yer almanızı tavsiye ettiğimiz yerlerden.

 

Erdek

 

Ülkemizin ilk tatil ve turizm bölgelerinden bir olan Erdek, yaz sezonunda halen popülerliğini korumaya devam ediyor. Bölgede çok sayıda pansiyon ve apart otel bulunuyor ve bölgede hizmet veren tüm oteller ekonomik konaklama fiyatlarıyla öne çıkıyor. Erdek ve çevresinde farklı yerler keşfetmek isterseniz de Kapıdağ Yarımadası'nda bulunan ve yapımı 18. yüzyıla tarihlenen Kirazlı (Kızlar) Manastırı'nı öncelikli olarak görebilirsiniz. Kızlar Manastırı o dönemlerde bölgede yaşayan Ortodoks Hristiyanlar tarafından hac yerine dönüştürülmüş bir kompleks. Ayrıca; Ocaklar, Turanlar, Narlı, Tatlısu da görebileceğiniz diğer noktalar arasında sıralanıyor.