Başkan Gül yeniden adaylığını açıkladı!

Kahramanmaraş barosu 3-4 Ekim tarihinde genel kurula gidiyor. Mevcut başkan Burak Gül sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada yeniden aday olduğunu söyledi.

 

Gül, “İlk günkü çalışma heyecanı, azim ve kararlılığı ile çalışmalarımızı daha ileri götürmek, yanlışları düzeltmek, eksikleri tamamlamak ve daha güzeli, daha iyiyi sizlerle birlikte tespit edip gerçekleştirmek için Ekim 2020’de yapılacak Baromuz Genel Kurulu’nda Kahramanmaraş Barosu Başkanlığına aday oldum.” Dedi.

 

“İlkleri yapmaya gayret ettik”

 

Görev süreci boyunca ilkleri yapmaya gayret ettiklerini kaydeden Burak Gül şunları söyledi: “Yaklaşık 2 yıl önce aday olduğumuzda; “Baroda Yenilenme ve Değişim”, “Sorun Değil! Çözüm Odaklı Baro” için yola çıktığımızı sizlerle paylaşmıştık. Göreve geldiğimizden bu yana; şahsım, yönetim kurulu üyelerimiz, disiplin kurulumuz, denetleme kurulumuz, TBB delegelerimiz ve komisyon üyelerimiz ile birlikte sorunları çözmek için çalıştık, gayret gösterdik. Çözdüklerimiz oldu, çözemediklerimiz. Biz bir sorun çözerken bizim dışımızdan kaynaklı başkaca sorunların ortaya çıktığına şahit olduk.

 

Tarihte örneğini görmediğimiz salgın süreci mesleğimizi icra etmemizi olumsuz etkilediği gibi Baro çalışmalarımızı da etkiledi. Görev süremiz içerisinde yönetim anlayışımız; birlik ve beraberliği önde tutmak,  sorunları iletişim yoluyla çözmek ve tüm meslektaşlarımızın görüş, öneri ve taleplerine öncelik vermekti. Bu anlayışı uygulama gayreti içinde olduk. Bir sorunun çözümü için bizlere ulaşan Meslektaşımızın, sorununu çözmeye çalışmak her zaman önceliğimiz oldu. Baromuzda birçok konuda ilkleri yapmaya ve mevcut olanları geliştirmeye önem verdik.  Güzel şeyler oldu ise sizlerle yaptığımız görüşmeler, sizden gelen öneriler, talepler, eleştiriler ve katkılar sayesinde gerçekleşmiştir.  Bu nedenle; tüm meslektaşlarıma katkıları, eleştirileri ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyorum.”

 

“İlk gün ki aşkla devam edeceğiz”

 

Çalışmalarına ilk gün ki aşkla devam edeceklerini vurgulayan avukat Muhammed Burak Gül, “Avukatlar her zaman adaletsizliğe karşı çıkarlar. Baronun gücü mensuplarından gelir ve savunma ancak güçlü bir Baro ile görevini yerine getirir. Bu bilinçle; adaleti önceleyen, ötekileştirmeyen, meslek sorunlarına odaklanan, hukuk dışında hiçbir şey ya da kimsenin dilini kullanmayan, peşine takılmayan; evrensel hukuk ilkeleri ışığında, insan haklarından yana, kimden geldiğine ve kime karşı yapıldığına bakılmaksızın tüm hak ihlallerinin karşısında olma gayretimiz devam edecektir. Aynı anlayışla; ilk günkü çalışma heyecanı, azim ve kararlılığı ile çalışmalarımızı daha ileri götürmek, yanlışları düzeltmek, eksikleri tamamlamak ve daha güzeli, daha iyiyi sizlerle birlikte tespit edip gerçekleştirmek için Ekim 2020’de yapılacak Baromuz Genel Kurulu’nda Kahramanmaraş Barosu Başkanlığına aday oldum.

 

Genel Kurul tarihimiz 3-4 Ekim 2020 olmakla birlikte çoğunluk sağlanamadığı takdirde Genel Kurulumuz ikinci hafta 10-11 Ekim’de Baro İdari Binamızda yapılacaktır. Genel Kurul’da Baro Organlarına aday olan Meslektaşlarıma başarılar ve kolaylıklar diliyorum.  Bu vesile ile bugüne kadar Kahramanmaraş Barosu’na emek veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, ebediyete irtihal eden meslektaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum.” İfadelerine yer verdi.