En iyi amazon prime filmleri!

The Handmaiden (IMDb: 8,1)


 


Park Chan-wook tarafından Sarah Waters’ın Fingersmith (2002) adlı kitabının modern bir uyarlaması olarak beyaz perdeye aktarılan film 1930’lu yıllarda Japon işgali altında olan Kore’de geçiyor. Zengin genç bir kadın olan Japon varis Leydi Hideko, onu kandırıp zenginliğine sahip olmak isteyen Koreli dolandırıcı bir adam ve bu adamın tuttuğu Koreli bir hizmetçi arasındaki entrikalarla dolu bir hikayeye odaklanan The Handmaiden en iyi Kore filmleri arasında gösteriliyor.


The Salesman (IMDb: 7,8)



Yönetmenliğini ve senaristliğini Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin üstlendiği film, Arthur Miller’ın 1949 yılında yazdığı “Satıcının Ölümü” adlı tiyatro oyunundan esinleşmiş. 2017 Oscar ödüllerinde İran adına yarışan ve “Yabancı Dilde En İyi Film Film” olarak Oscar’ı kucaklayan Amazon orijinal filmi The Salesman, ayrıca Cannes Film Festivali’nde en iyi senaryo ve en iyi erkek oyuncu ödüllerinin de sahibi oldu. Yeni taşındıkları evlerinde eski kiracıyla sorun yaşayan Rana’nın biri tarafından saldırıya uğraması üzerine travmasını sessizce atlatmaya çalışırken eşi Emad ise intikam almaktan yanadır. Çiftin hayatını dramatik bir biçimde değiştiren bir olayı konu alan bu filmde Ashgar; modernlik üzerinden toplum eleştirisi yaparken toplumsal rolleri erkek bakış açısıyla sunuyor ve bunu yaparken İran sinemasına modern anlamlar kazandırıyor.


The Big Sick (IMDb: 7,5)


Chicago’da bir mekanda komedyenlik yapan ve diğer yandan da gündüzleri takisicilik yapan Pakistanlı komedyen Kumail, bu gösterileri sırasında bir aile terapisti olan Emily ile tanışır. Ailelerinin uyumsuzluğu sebebiyle çok uzun sürmeyecek gibi görünen ilişkileri ise beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Erişkin Still Hastalığına yakalanan Emily’nin komaya girmesiyle birlikte hem bu süreçle ilgilenen hem de iyi bir komedyen olma çabalarını sürdüren Kumail bir de Emily’nin ailesine kendini kabul ettirmeye çalışmaktadır. Eleştirmenler tarafından övgüye boğulan Amazon Prime yapımı romantik komedi türündeki The Big Sick, 2017 yılının en iyi komedi filmlerinden biri.


You Were Never Really Here (IMDb: 6,8)


2019’un en iyi filmiyle “En iyi Erkek Oyuncu” Oscar ödülünün sahibi olan Joaquin Phoenix’in başrolünde olduğu ve Jonathan Ames’in aynı ismi taşıyan romanından uyarlanan “You Were Never Really Here”, film dünyasına damga vuran gerilim dolu bir senaryoya sahip. Geride bıraktığı mesleği sırasında bir ömre yetecek kadar şiddete tanık olmuş olan ve artık hayatını fuhuş çeteleri tarafından seks ticareti için kaçırılan genç kızları kurtarıp bu çetelere savaş açan savaş gazisi Joe’nun hayatını konu alan filmde Joe’yu içine sürükleneceği ve savaşmak zorunda kalacağı bir komplo ağı beklemektedir.

 

A Quiet Place (IMDb: 7,5)


Başarılı yönetmen John Krasinski imzalı A Quiet Place, son yılların en iyi korku ve gerilim filmleri arasında yer alıyor. Sese karşı doğa üstü varlıkların yaşadığı bir dünyada geçen film hayatlarını büyük bir sessizlik içinde geçiren 2 çocuklu ve izole bir kırsalda yaşan bir ailenin hikayesini konu alıyor. İşaret diliyle anlaşan, ses çıkaracak her türlü gıcırtı ve hareketten adımdan kendilerini sakınırken sakin bir hayat süren ailenin hayatı küçük çocuklarının oyun oynarken bir lambayı devirmesiyle kabusa döner.

 

Honey Boy (IMDb: 7,3)


Senaryosunu Amerikan aktör Shia LaBeouf’ın kaleme aldığı ve yönetmenliğini ünlü yönetmen Alma Her’el’in üstlendiği Honey Boy, Shia LaBeouf’un kendi babasını canlandırdığı biyografi türünde bir film. Aktörün çocukluk yıllarında yaşadığı hayatı ve akli dengesi yerinde olmayan alkolik babasıyla yaşadığı sorunlu ilişkisini konu alan Honey Boy, çocuk aktör Shia LaBeouf’un fırtınalı geçen zorluklarla dolu hayatını anlatıyor. Amazon Studios tarafından hayata geçirilen filmle zorlu çocukluk yıllarına rağmen yıldız olma yolunda hayatla verilen büyük bir mücadeleye tanıklık ediliyor.