Popüler kültürün en çok okunan kitapları!

İşte en çok okunan kitaplar…

 

Hobbit – J. R. R. Tolkien

 

En çok okunan kitaplar listemize J. R. R. Tolkien’in Hobbit adlı kitabı ile başlıyoruz. Dünya üzerinde 100 milyondan fazla satan kitap, Yüzüklerin Efendisi serisinin başlangıç kitabı niteliğindedir. Kitapta Bilbo Baggins’in Gandalf tarafından hiç beklemediği bir anda evine gelen 13 cüce ile değişen hayatı, Orta Dünya’nın kaderini değiştirecek olan Tek Yüzük’ün bulunuşu, ulu ejder Smaug’un öldürülüşü ve kadim cüce kenti Erebor’un kurtuluşu anlatılmaktadır.

 

Kızıl Köşkün Rüyası – Cao Xueqin

 

Çin’in Dört Büyük Klasik Romanı’ndan biri olan Kızıl Köşkün Rüyası, 18. yüzyılda Qing Hanedanı zamanında Cao Xueqin tarafından yazılmıştır. Yarı-otobiyografi türünde yazılmış bir roman olan Kızıl Köşkün Rüyası, yazarın kendi ailesini ve Qing Hanedanı’nın yükselişini ve çöküşünü anlatır. En popüler kitaplar arasında yer alan roman, dünya çapında 100 milyondan fazla satmıştır.

 

İki Şehrin Hikayesi – Charles Dickens

 

En çok okunan kitaplar arasında bulunan İki Şehrin Hikayesi, 200 milyondan fazla satarak en meşhur edebi eserler arasında yer almayı başarmıştır.

 

Dr. Manette, suçsuz bir şekilde 18 yıl hapis yatmış ve bir arkadaşı sayesinde hapisten çıkmıştır. Dr. Manette, Londra’ya dönüşü sırasında şans eseri bir Fransız olan Charles Darnay ile tanışır. Kitapta, Charles Darnay ile kızının yapacakları evlilik ve bunun ardından meydana gelen Fransız İhtilali’nin hayatlarına etkileri anlatılır. Ayrıca kitapta insanların ruhsal değişimleri de işlenmektedir.

 

On Küçük Zenci – Agatha Christie


En popüler kitaplar arasında yer alan On Küçük Zenci, en iyi polisiye romanlarından biridir. On kişi, geçmişte verdikleri kararlar yüzünden insanların ölümüne sebep olmuşlardır ve bunu sır gibi saklarlar. Bir bu on kişi Zenci Adası’nda bulunan bir malikaneye davet edilir. Ancak malikaneye gittiklerinde ev sahibi ortalarda yoktur. Adada mahsur kalan bu insanlar sırlarını birbirlerine anlatınca tek tek ölmeye başlarlar.

 

Hayvanlardan Tanrılara Sapiens – Yuval Noah Harari

 

En çok okunan kitaplar listemizde bulunan Hayvanlardan Tanrılara Sapiens, antik insan türlerinin taş devrinden yirmi birinci yüzyıla kadar olan evrimini konu almaktadır. Ayrıca kitapta dinden siyasete, toplumdan geçim kaynaklarına kadar birçok konu ele alınıyor.

 

Bin Muhteşem Güneş – Khaled Hosseini

 


İlk romanı Uçurtma Avcısı’yla tüm dünyada inanılmaz bir başarı yakalayan Hosseini’nin ikinci romanı olan Bin Muhteşem Güneş, iki kadının kesişen hayatları üzerinden Afganistan’ı anlatıyor: Küçük yaşta evlendirilen kızlar, çocuğu olmayan kadınlar, babaya ya da çocukluk arkadaşına duyulan, geçmişe gömülmüş aşklar…

 

1984 – George Orwell


George Orwell’in yazdığı distopik bir dünyada geçen kitap, en popüler kitaplar arasında yer alıyor. Kitap, insan zihninin kontrol edilip bireyselliğin yok edildiği, bu da yetmezmiş gibi insanların makineleşmiş topluluklara dönüştürüldüğü bir totaliter dünya düzenini anlatıyor.

 

Yüzüklerin Efendisi – J. R. R. Tolkien

 

Kitabın hikayesi, İngiliz kırsalından pek de farklı olmayan Hobbit diyarı Shire’da sakince başlar. Daha sonra hikaye Orta Dünya’nın kuzeybatısına kadar uzanırken Hobbitler; Frodo, Sam, Merry ve Pippin’in yanı sıra Hobbitlerin müttefikleri ve yol arkadaşları olan Kuzey Kolcusu Aragorn, Gondor kumandanı Boromir, savaşçı Cüce Gimli, Elf prensi Legolas ve büyücü Gandalf’ın gözünden Yüzük Savaşı’nın gidişatını işler.

En çok okunan kitaplar arasında üst sıralarda yer alan Yüzüklerin Efendisi, dünya çapında 150 milyondan fazla satmıştır.

 

Siyah İnci – Anna Sewell

 

Siyah İnci, çok güzel ve zarif siyah bir attır. Kitapta evinden ayrıldığı ilk zamandan itibaren yaşadığı tüm olaylara tanıklık ediyoruz. Hayatı bazen çok iyi gider ve ona güzel bakıp şefkat gösteren sahipleri olur. Bazen de kötü insanlarla karşılaşır ve güzel günlerini arar. Ayrıca arkadaşları da olur, onları da anlatır kendi hikayesiyle birlikte. Anna Sewell, bu romanıyla atları ve iç dünyalarını yansıtmıştır. Böylece insan ve hayvan arasındaki şefkat dolu bir ilişkinin önemi ortaya çıkmaktadır.

 

Hayvan Çiftliği – George Orwell

 

George Orwell’in yazdığı Hayvan Çiftliği, en çok okunan kitaplar arasında yer alıyor. Stalinizmi eleştiren romandaki baş karakterler hayvanlardır. Çiftlikte yaşayan bu hayvanlar, kendilerine kötü davranan insanlara karşı devrim başlatıp yönetimi ele geçirirler. İstekleri eşitliğin ön planda olduğu bir toplum oluşturmaktır. Çiftlikteki en zeki hayvanlar olan domuzlar ise liderliği ele alırlar. Fakat devrim de domuzlar yüzünden zarar görür. Lider domuz ise apaçık bir şekilde Stalin’i simgeler.