Kurban Bayramı tatilinin en güzel adresleri!

Cunda Adası / Balıkesir

 

Tarihi Rum evleri, arnavutkaldırımlı dar sokakları, butik otelleri ve sahildeki restoranlarıyla unutulmaz bir tatil vaat ediyor Cunda... Cunda’nın hem yemekleri çok lezzetli, hem de doğası harika...

 

Macahel / Artvin 

 

Sıcaktan kaçıyorsanız orman da deniz kadar iyi bir alternatif olabilir. Bunun en güzel halini Macahel’de yaşayabilirsiniz. Pansiyonlarda ya da kendi çadırınızda kalıp en görkemli ladin ağaçlarını görüp, 60 metrenin üzerinde bir yükseklikten düşen şelalede buz tutacak kadar serinleyebilirsiniz.

 

Adatepe / Çanakkale 

 

Çam ormanının eteklerinde, zeytin ağaçları ile bezeli, tüm haneleri Selçuklu, Osmanlı ve Rum taş mimarisi özellikleri taşıyan, girişindeki vadide Zeus Altarı’nın olduğu 208 haneli bir Ege köyü düşünün. Butik otelleri romantizm için harika. Zeytinyağı almadan sakın dönmeyin.

 

Karasu / Sakarya 

 

Nilüferlerin açma zamanı. Su üzerindeki bu dev çiçekleri görmek ve aynı zamanda doğanın içinde huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız İstanbul yakınlarındaki Acarlar Longozu sizin için en doğru adres.

 

Assos / Çanakkale 

 

Soğuk suda yüzmekten ve sakinlikten hoşlanıyorsanız, bütün bunların fonunda da Kazdağları ve Midilli olsun istiyorsanız uğramanız gereken yer burası. ‘Liman’, ‘Kadırga Koyu’, ‘Koruoba’, ‘Sivrice’ ve ‘Sokakağzı’ denize girilecek belli başlı noktalar olsa da siz kimsenin olmadığı kendi koyunuzu da keşfedebilirsiniz.

 

Eski Foça / İzmir 

 

Türklerin ve Rumların yüzyıllar boyunca bir arada barış içinde yaşadığı kasabaya adım atınca ayrılmak istemeyeceksiniz. 2 bin yıllık geçmişi, cumbalı taş evleri, ağlarını onaran balıkçıları ve lezzetli mutfağıyla Ege’nin kıyısında uzanıyor. Nesli tükenmekte olan Akdeniz fokları ve Homeros’un bahsettiği efsanelere konu olan Siren Kayalıkları da burada yer alıyor.

 

Babadağ - Fethiye 

 

Sadece Türkiye’nin en iyisi değil. Dünyanın da sayılı atlayış noktalarından Babadağ! Her yıl binlerce yamaç paraşütü meraklısı Fethiye’nin yolunu tutuyor. Bayramı biraz hareketli geçirme niyetindeyseniz en doğru adres diyebiliriz.