Hayatta kalma filmleri!

The Platform (2019) – IMDb: 7.0  

2020 yılının en dikkat çekici ve en iyi filmlerinden biri olan The Platform Netflix orijinal yapımı bir hayatta kalma filmidir. Sosyal bir deney amacıyla dikey bir şekilde tasarlanan ve 100’lerce kattan oluşan El Hoyo hapishanesi her katında iki mahkumu barındırmaktadır. Hergün iki defa mahkumlara verilen yemek ise bir platform üzerinden en yukarıdan en aşağı katlara kadar gönderilir. Tabi bir yerden sonra yemek kalmayacak ve alttakiler aç kalacaktır. Gönüllü olarak bu sisteme katılan Goreng geçirdiği ilk iki ayın sonucunda sisteme baş kaldırmaya başlar. Son yılların en iyi hayatta kalma filmlerinden biri olan El Hoyo İspanyol yapımı bir filmdir.

 

The Road (2009) – IMDb: 7.2  

2009 yılına damgasını vuran ve senaryosuyla bir hayli konuşulan The Road filminin oyuncu kadrosunda Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee ve Guy Pearce rol almıştır. Filmde Kıyamet sonrası yangın yerine dönen Amerika’da bir baba ve oğlunun Amerika’yı boydan boya yürüyerek geçmeleri konu ediniliyor. Hayatta kalanların yanına sığına bilmek için bu tehlikeli yolculuğa çıkan ikili ellerindeki basit silahlarla bu tehlikeli ve zor hava koşullarına rağmen yollarına devam ederler.

 

Unbroken (2014) – IMDb: 7.2  

İkinci dünya savaşı sıralarında geçen yaşanmış bir hayatta kalma hikayesini anlatan Unbroken filminde Amerikalı Olimpiyat oyuncusu ve uzun mesafe koşucusu Louis Zamperini’nin yaşadıklarını izliyoruz.2. Dünya savaşı sıralarında olimpiyatlarda yaşadığı başarılarla Adolf Hitler’in dahi tanışmak istediği bu adam savaş zamanı kariyerini bir kenara bırakarak gönüllü olarak asker olur. Pasifik savaşı sıralarında yaşanan bir kaza sonrasında 2 arkadaşı ile birlikte 47 gün boyunca yaşam mücadelesi veririler. Sonunda kurtulduklarını sanan 3 arkadaş 47 günün üzerine şimdide Japon Deniz Kuvvetlerine esir düşmüşlerdir.

 

Sessiz Bir Yer (2018) – IMDb: 7.5  

Konuşmayı bilmelerine rağmen birbirleriyle işaret dili ile anlaşan bir aile hayatlarını son derece sessizlik içerisinde geçirmektedirler. Bunun sebebi ise ailenin peşinde ve sese duyarlı olan varlıkları uyandırmak istememeleridir. Ancak bu sessizlik çocukların oyun oynarken bir lambayı kırmalarıyla bozulacaktır. 2018 yılında yayınlanan hayatta kalma filmi Sessiz Bir Yer’i Netflix’te izleyebilirsiniz.

 

Cast Away (2000) – IMDb: 7.8  

Ünlü yönetmen Robert Zemeckis imzalı unutulmaz hayatta kalma filmi Cast Away’ın başrolünde Tom Hanks rol almıştır. 2000’li yılların en iyi filmlerinden biri olan Cast Away filminde FedEx şirketi için çalışan sistem analisti Chuck Noland’ın yine bir iş gezisi sırasında Güney Pasifik üzerlerindeyken uçağının düşmesiyle verdiği hayatta kalma mücadelesi anlatılmaktadır. Bilinmeyen bir sebeple düşen uçaktan sağ kurtulmayı başaran Noland bilincini kaybetmiş bir şekilde kendisini bir adada bulur. Hayatı boyunca lüks bir yaşam süren Noland yokluk içerisinde bu adada hayatta kalmaya çalışacaktır.

 

The Revenant (2015) – IMDb: 8.0  

Hollwood’un en iyi aktörlerinden Leonardo di Caprio’nun başrolünde yer aldığı unutulmaz film başarılı aktöre Oscar ödülünü de getirmiştir. Filmde Amerika’nın henüz kuruluş yıllarında avcılık ve toplayıcılıkla hayatlarını sürdüren bir gruba mensup olan Hugh Glass yine bir av sırasında Ayı saldırısına uğrar ve ağır yaralanır. Ekibin en iyisi olmasına rağmen arkadaşları tarafından ölüme terk edilen Glass’ın gözü önünde oğlunu da vururlar. Ölmek üzere olan Glass deneyimlerinden ve intikam düşüncesinden güç alarak hayatta kalmaya çalışacaktır. Gelmiş geçmiş en iyi hayatta kalma filmlerinden biri olan The Revenant’ı Netflix’te izleyebilirsiniz.