IMDb puanı yüksek en iyi ve ödüllü kısa film!

Prey Alone (2004) – IMDb: 7.3

 

Başarılı yönetmen James Mather ve Steve Saint Leger imzalı kısa film bir dedektiflik hikayesini anlatmaktadır. Ufak bir ipucunun peşine düşen özel ajan Darris Cain gerçek suçluyu bulmaya çalışacaktır. Ger Carey, Andy Moore ve Kurt Savage’nin rol aldığı 15 dakikalık film mükemmel bir kurguya sahiptir.

 

The Black Hole (2008) – IMDb: 7.4

 

Uzun saatler boyunca mesaiye devam eden Charlie artık uykusuzluktan bitkin düşmüş ve sürekli kahve içerek ayakta durmaya çalışır. Ancak bu sırada fotokopi makinasından gelen ışıklar ve çalışma sesi nedensizce Charlie’nin sinirini bozacaktır. Makineye bir iki vurduktan sonra A3 boyutunda bir kağıdın üzerindeki kara deliği gören Charlie bir takım fantastik olaylar yaşar. Başarılı yönetmen Philip Sansom’un eseri olan filmin başrolünde Napolyon Ryan rol almıştır.

 

Sintel (2010) – IMDb: 7.5

 

Bir animasyon türü kısa film olan “Sintel” küçük bir kız çocuğu ve bebek ejderha arasında geçen hikayeyi konu edinmiştir. Bakıma muhtaç bebek ejderhayı alıp büyüten küçük kız onun en iyi arkadaşı olmuştur. 14 dakikalık kısa filmin yönetmenliğini Colin Levy yapmıştır.

 

Six Shooter (2004) – IMDb: 7.5

 

Karısının ölümü üzerine intikam peşine düşen yaşlı bir adamın hikayesinin konu edildiği film akademi ödüllerine layık görülmüştür. Muhteşem senaryosuyla kesinlikle izlenmesi gereken kısa filmlerden biri olan Six Shooter’ın yönetmenliğini Martin McDonagh yapmıştır.

 

God of Love (2010) – IMDb: 7.6

 

Fantastik bir dünyada geçen filmin hikayesi komedi ve müziği bir arada izleyenlerine sunmaktadır. Ünlü aktör ve yönetmen Luke Matheny imzalı filmde Marian Brock ve Christopher Hirsh rol almışlardır. Film şarkı söyleyen ve garip bir karakteri olan genç adamın üzerinden anlatılmıştır. God of Love filmi 2010 yapımı olmasına rağmen siyah beyaz olarak çekilmiştir.

 

Inside (2002) – IMDb: 7.6

 

Aynı vücudda birden fazla karakteri yaşayan genç adam çoklu kişilik hastalığına yakalanmıştır. Her karakteri ayrı ayrı ve başarıyla işleyen filmin muhteşem senaryosu oldukça ilgi çekmektedir. Ünlü yönetmen Trevor Sands imzalı filmin oyuncu kadrosunda Jeremy Sisto, Reedy Gibbs ve Michael Bailey Smith yer almıştır.

 

Cashback (2004) – IMDb: 7.7

 

Londra’da yaşayan genç kız “Ben” sanat okulunda öğrencilik yaptığı sıralarda akşamları da bir süpermarkette çalışmaktadır. Film, güzel bir kız olan Ben’in arkadaşlarıyla birlikte hayal gücünün sınırlarını zorlayan maceralara atılmalarını konu edinmiştir. Sean Ellis’in yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Sean Biggerstaff, Emilia Tilki ve Stuart Goowin yer almışlardır.