Mutlaka izlenmesi gereken mini dizi önerisi!

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst / 6 Bölüm

 

Ünlü film yönetmeni Andrew Jarecki’in hazırlamış olduğu dizide New York’un en zengin iş adamlarından biri olan Robert Durst sıra dışı hayatı konu alınıyor. Gayrimenkul zengini olan Robert, yaşamı boyunca birçok suç ve hakkındaki şikayetler ile anıldı. Bu suçlar arasında çözülememiş cinayetler de bulunuyordu. İpuçlarından yola çıkılarak düzenlenmiş olan yapım asla kanıtlanamamış suçların peşine düşerek olası ihtimaller değerlendiriliyor.

 

When They See Us / 4 Bölüm

 

When They See Us, işlemedikleri bir suç yüzünden hapse giren beş gencin hikayesini konu ediyor. Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana ve Korey Wise, Central Park’ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan beş gençtir. Onlar her ne kadar suçsuz olduklarını söyleseler de cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanırlar. Daha sonra Central Park Five adıyla tanınan beş siyahi genç, işlemedikleri bir suç yüzünden hapis yatar. 

 

Bodyguard / 6 bölüm

 

Özel koruma memuru David Budd, dikkatli ve özverili bir askerdir. İçişleri Bakanı Julia'nın özel koruması yapılarak ödüllendirilir. Ama hem Julia ile aralarında enteresan bir ilişki gelişir hem de her şeyin korkunç bir planın parçası olduğu yavaş yavaş ortaya çıkar. Su gibi ve başından sonuna hiç sıkılmadan izleyebileceğiniz bir dizi. 

 

11.22.63 / 8 bölüm  

Bir zaman yolculuğu hikayesi anlatan 11/22/63, lisede İngilizce öğretmeni olan Jake Epping karakterini merkeze alıyor. Bir lokantanın deposunun geçmişe açıldığını fark eden ve zamanda geriye giden Epping, John F. Kennedy suikastını önlemeye çalışıyor.

 

Taboo / 8 bölüm

 

Bir gemi taşımacılığı zinciri sahibi olan babasının ölüm haberini alan James Keziah Delaney'nin, 12 yıl sonra, çalıntı 14 adet elmas ile birlikte Afrika'dan Londra'ya dönmesiyle başlıyor. Öldüğü düşünülen Delaney'in dönüşü, miras olarak kalan bir araziyi şimdiden satma planları yapan üvey kız kardeş ve onun kocasının planlarını bozuyor. James, babasının arsenik ile zehirlendiğini öğrendiğinde ise düşman avına çıkıyor. Tom Hardy var, bu kadarı bile yeter.

 

Russian Doll / 8 Bölüm  

Russian Doll, Nadia adlı genç bir kadının New York City’de geçirdiği sıra dışı bir geceyi işleyecek. Nadia, arkadaşlarının onun için hazırladığı doğum günü partisindedir. Ancak çok geçmeden esrarengiz bir şekilde, bu partiden -tekrar tekrar ölerek- kurtulamayacağını fark eder.

 

The Umbrella Academy / 10 bölüm  

Hepsi aynı gün doğmuş, hepsinin doğumu birbirinden garip şekilde olmuş sıra dışı yeteneklere sahip bebekler düşünün. Zengin bir adam hepsini evlat edinip yetiştiriyor. Dünyanın dört bir yanına dağılmış bu çocuklar, babalarının ölümüyle evlerine dönüyor. Birbirleriyle hiç anlaşamayan kardeşler, babalarının ölümünü çözmek için mecburen beraber çalışıyorlar. 

 

kaynak: http://www.filmlegez.com