Çarman, Bize ulaşan herkese yardım eli uzattık!

Çarman, “ Pandemi sürecinin en başında başarılı bir şekilde götürüldüğünü düşünüyorum. Yalnız gelinen süreçte AVM’lerin açılması gibi yumuşamalar ile vatandaşlarımızın süreç bitmiş gibi rehavete kapılmasıyla birlikte virüsün artış hızının da çok fazla olabileceğini düşünüyorum.”dedi.

 

AVM’lerin açılması süreci riske atıyor!

 

Salgın süreci devam ederken AVM’lerin açılmasını değerlendiren Başkan Çarman, “Pandemi sürecinin en başında başarılı bir şekilde götürüldüğünü düşünüyorum. Yalnız gelinen süreçte AVM’lerin açılması gibi yumuşamalar ile vatandaşlarımızın süreç bitmiş gibi rehavete kapılmasıyla birlikte virüsün artış hızının da çok fazla olabileceğini düşünüyorum. Umarım bu konuda yanılırım. En başta belki de iki haftalık sokağa çıkma yasağı ilan edilse bu süreç bu kadar da uzamaz ve yayılmadan müdahale edilme imkanı olurda. Bu konuda da yetersiz kaldığımızı belirtmek isterim. Pandemi sürecinde il olarak sağlık müdürlüğü, hastaneler ve sağlık çalışanları bazında başarılı bir süreç geçirdiğimiz kanaatindeyim. Bu konuda başta hayatını riske atma pahasına çalışan doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanları olmak üzere tüm yetkilileri tebrik ediyorum.” Diye konuştu.

 

“Vatandaşlarımızın yanında olduk”

 

CHP Dulkadiroğlu ilçe teşkilatı olarak salgın sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını kaydeden Mehmet Çarman şunları söyledi: “Belediye bazında ise İstanbul ve Ankara gibi belediye bakılacak olursa vatandaşa ve esnafa yeterli desteğin verilmediği kanaatindeyim. Günlük yevmiye usulü çalışan, o gün sokağa çıkmadığı takdirde evinin, çocuklarının, ailesinin geçimini idame ettiremeyecek ve bunun dışında maddi açıdan zorlanan o kadar vatandaşlarımız var ki, sosyal devlet olgusu gereği bu vatandaşlara yeterli gıda yardımı yapılabilir veya örneğin İstanbul Büyükşehir belediyesinin yaptığı gibi askıda fatura uygulaması yaparak bu konuda farkındalık yaratılabilirdi.

 

Başta tüm Türkiye geneli olmak üzere özellikle belediyelerimizin bulunduğu illerde az önce belirttiğim örnekte olduğu üzere askıda fatura, gıda yardımı, nakit yardımı gibi çalışmalar yapılmış, sosyal devlet olgusunun bir yansıma olarak vatandaş sosyal belediyecilikle tanışmıştır. Bizlerde Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı olarak olabildiğince hemşerilerimizin yanında olmaya çalıştık. Bu kapsamda gıda yardımları yaptık. Harici olarak 65 yaş üstü olup sokağa çıkamayan, engelli olan, market alışverişini yapamayan, ilaçlarını temin edemeyen ve bize ulaşan herkese yardım elini uzattık. Pandemiden sonra tüm dünya genelinde olduğu gibi ekonomik açıdan zorlu günler geçireceğimiz ortada ama bunun bir sorun olmayacağını el ele vererek bu sorunların üstesinden gelebileceğimizin kanaatindeyim.”