Masala çayının faydaları neler?

Hint dilinde ‘karışık baharat’ anlamına gelen masala, yemeklerde kullanılan baharatları ve ülkede en sık tüketilen baharatlı çayı ifade etmek için kullanılan bir kelimedir. Masala çayı da Hindistan’ın en sık kullanılan baharatları ile hazırlanan ve tüm dünyada ilgi gören şifalı bir çay. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çay olarak tüketilebileceği gibi, yılın diğer zamanlarında da canlandırıcı ve dinlendirici etkilerinden dolayı tercih edilebilir.

 

Masala çayının faydaları:

 

Yemeklerden sonra içilen bir fincan masala çayı, sindirimi kolaylaştırır ve şişkinlik-gaz gibi sorunları önlemeye yardımcı olur.

 

Masala çayı karışımının içerisindeki siyah çay ya da yeşil çay, antioksidan etki gösterir. Düzenli olarak içilen masala çayı, vücuttaki zararlı toksinlerden arınmaya yardımcıdır.

 

Kan şekerini dengeler ve tokluk hissi verir.

 

Yorgunluk ve stres nedeniyle yaşanan halsizlik, baş ağrısı gibi şikayetleri azaltır.

 

Grip ve soğuk algınlığı benzeri rahatsızlıkların hafifletilmesinde etkilidir.

Boğaz ağrısına iyi gelir.

 

Mevsim geçişlerinde yaşanan psikolojik ve fiziksel rahatsızlıkları azaltır.

 

Adet dönemlerinde yaşanabilen huzursuzlukların azaltılmasına yardımcı olur.